onsdag 1 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 16)

För vår del väntar en spelledig helg, men det innebär inte att serien i övrigt gör uppehåll. Tvärtom, hela åtta matcher (dock bara sex som tillhör omgång 16) ska avverkas och flertalet av dem är dessutom högintressanta. Striden kring de nedre strecken går in i en avgörande fas och i den övre delen av tabellen ska agnarna sållas från vetet. Vilka lag ska på allvar göra upp om kvalplatserna och vilka får leva med spel om platserna i mittens rike? Vi i Vassunda lutar oss tillbaka denna helg och efter densamma vet vi exakt vad som krävs av oss framöver. Spännande var ordet.

Jakobsbergs GoIF - Sikeå SK, lördag 16:00 Viksjö Sporthall

Tung och imponerande skalp av Jakobsberg i senaste omgången när man hemmabesegrade Hornskroken. Nu har man på allvar chansen att lyfta från kval- och nedflyttningsstrecken. Vad passar då bättre än att på hemmaplan ta sig an Sikeå? Skulle vara Kiruna i sådana fall, men annars inte mycket. Jakobsberg missar inte den här möjligheten.

När det gäller Sikeå ser läget minst sagt tufft ut och den stora frågan nu med avseende på robertsforsgänget är väl om Öhlund ska hålla undan i skytteligatoppen. Blir det inga poäng den här helgen kan Övermark och övriga lagledningen sätta sig ned med planering inför nästa säsong, som spenderas i division 3.

Mitt tips: 30 - 22

* * *

Malmbergets AIF - Kungsängens SK, lördag 16:00 Malmbergets Sporthall

Efter diverse interna oroligheter och tränare David Isomäkis plötsliga avgång verkar det som att MAIF åter är på rätt köl igen. Till helgen mönstrar man för första gången på länge starkast möjliga lag och vis av erfarenhet vet jag att MAIF är riktigt bra då. Kungsängen kommer att få slita ont för att stoppa niometerstrojkan med Sjöström, Jonasson och Johansson. Frågan är om man mäktar med det i 60 minuter när man kommer mer eller mindre direkt från tunn luft på hög höjd. Klarar KSK till skillnad från oss av att hantera flygresan och få igång kropparna på den korta tid som ges på plats har man förstås chansen, men ett fulltaligt MAIF i Lappland är inte att leka med. Firman på niometer står tillsammans för åtminstone 20 mål och då vinner MAIF.

Mitt tips: 34 - 27

* * *

Brännans IF - Lidingö SK, lördag 16:30 Öbacka SC

Den ur vassundasynpunkt kanske mest intressanta matchen. Brännan imponerade stort i söndags och har man lyckats konservera formen kan det bli en obehaglig överraskning för Lidingö, som måste inse att det väntar helt annat motstånd än det håglösa lag som gästade Stockholm i november. Sannolikt en riktigt bra handbollsmatch mellan seriens bäst spelande lag. Lidingö kommer att hålla sig till sitt kollektiva och systematiska anfallsspel samtidigt som man förlitar sig mycket på ett bra försvarspel med en storspelande Boqvist som sista utpost. Nyckeln för Brännan blir att få hål på Lidingös försvar- och målvaktsspel. Defensivt kommer man att kunna hantera LSK. Med risk för att jag får äta upp det här tror jag faktiskt att Brännan kniper två poäng och befäster andraplatsen i tabellen.

Mitt tips: 26 - 24

* * *

Kiruna HK - Kungsängens SK, söndag 12:00 Kiruna Sporthall

Andra matchen på lika många dagar och det lär märkas mellan dessa två inte jättetempostarka lag. Kungsängen är mest revanschsuget efter lördagen och här har man inte råd att förlora om man vill undvik kval nedåt. Kiruna vinner, men inte lika storstilat som hemma i Ekhammarhallen.

Mitt tips: 24 - 33

* * *

Sundsvall HK - Lidingö SK, söndag 13:00 Skönbergs Sporthall

Kan tänka mig att Sundsvalls seger förra helgen satt bra och frågan är om man orkar ladda om för ännu en sådan insats. Den här gången blir det betydligt tuffare, i synnerhet om Lidingö som jag förutspår förlorar mot Brännan under lördagen. Sundsvall kommer att få det fruktansvärt jobbigt mot Lidingös 3-2-1-försvar och den här gången får man lida för att man inte har tillräckligt bra spelare på alla positioner. Målvaktsspelet måste vara i nivå med det vi såg i förra matchen och firma Nordholm/Gill måste överträffa sig själva. Då finns en liten möjlighet till poäng. Lidingö tolererar inte att åka hem "nollade", utan ser till att göra jobbet.

Mitt tips: 23 - 29

* * *

HK Cliff - Sikeå SK, söndag 13:15 Skärholmshallen

HK Cliff har på allvar blandat sig i kampen om kvalplatserna och nu har man dessutom ett beskedligt motstånd att möta. Cliff kliver efter helgen upp på samma poäng som oss, men vi behåller tredjeplatsen tack vare (mycket) bättre målskillnad. Vad talar då för att Sikeå överhuvudtaget ska ha någon chans? Möjligtvis det faktum att Cliff inte skulle vinna med mer än ett par bollar om de så ställdes mot bottenlagen från division 4 eller någon reservlagsserie. Sikeås chans ligger just i att det med all sannolikhet kommer att bli lika jämnt som alltid när Cliff spelar. Har man marginalerna på sin sida kan man kanske skrälla, men å andra sidan förlorar Cliff väldigt sällan även om det blir jämnt.

Mitt tips: 23 - 18

* * *

Mitt tips för AIK:s matcher (som tillhör omgång 15, men släpar en vecka i tiden) mot Kiruna och Malmberget hittar du här. Kanske att jag borde se över resultatet i matchen Malmbergets AIF - AIK Handboll (med tanke på det som ovan nämnts angående MAIF), men det är så försmädligt om man ändrar och det tidigare resultatet sedan slår in. Gjort är gjort.

1 kommentar:

  1. Jakobsberg-Sikeå 33-24
    Malmberget-Kungsängen 29-25
    Brännan-Lidingö 28-25
    Kiruna-Kungsängen 20-27
    Sundsvall-Lidingö 22-30
    HK Cliff-Sikeå 27-23

    SvaraRadera