torsdag 2 februari 2012

Camile Buela

Allt sedan Du kom hit för nästan exakt två år sedan har vi vetat om vilka premisser som har styrt ditt uppehälle. Likväl känns det ofattbart när vi idag nås av beskedet om Migrationsöverdomstolens beslut*.

Oavsett vad framtiden låter utvisa kan ingen ta ifrån oss historien och där har Du en given plats hos oss. Du gav oss nya perspektiv på målvaktsspelet och Dina enastående parader kommer för evigt att vara en del av det minne vi bär på. Bara den här säsongen har Du satt skräck i snart sagt alla motståndare.

Som utespelare på träning tvingades man alltid till de innovativa lösningarna och ingen kan väl heller glömma Din insats i hemmamötet med Lidingö. Nog för att vårt försvar var bra, men Ditt målvaktsspel var bland det mest vansinniga jag har sett. 16 insläppta mot seriesuveränen! Hatten av.

Det allra starkaste minnet av Dig hämtar jag likväl från förra helgen. Svårt fingerskadad redan på uppvärmningen inför första matchen genomförde du båda helgens matcher och det med bravur. Du har visat vilken fighter Du är och det tar Du med Dig varhelst du än befinner dig.

Vad som händer nu vet kanske knappt ens Du, men vad vi alla vet är att minnet av Dig, Camile Buela, aldrig kommer att falla i glömska.



Camile som alltid blixtsnabbt nere vid stolproten. Foto: Anders Lundström.





Camile med en akrobatisk räddning när AIK:s Sebastian Strömberg kommer fri. Foto: Anders Lundström.





Det krävdes kreativa lösningar för att överlista Camile. Foto: Anders Lundström.




Camile som alltid frejdigt offensiv. Här mot Brännans Jonathan Tjärnberg. Foto: Anders Lundström.



Aris tackar Camile för gott samarbete. Foto: Anders Lundström.


*Migrationsöverdomstolen (MÖD) meddelade tidigare i veckan i sin dom att Camile ska utvisas. Domen kan inte överklagas och Camile måste lämna landet inom två veckor för att istället återvända till DR Kongo.

4 kommentarer:

  1. Bengt Johnsson, BIF3 februari 2012 kl. 09:15

    Det var mycket tråkigt att Camile måste lämna Sverige och Vassunda handbollslag. Det måste kännas hårt för honom, och hårt för er, att förlora en lagkamrat ett så brutalt sätt.
    Jag inser det näst intill omöjliga att hitta några ord som ger tröst och styrka åt Camile men jag, och flera med mig, önskar honom allt gott för framtiden.

    SvaraRadera
  2. instämmer helt med ovanstående! fantastisk målvakt !

    SvaraRadera
  3. Detta var verkligen en tråkig läsning! Önskar Camile allt gott för framtiden!
    Tråkigt för er i Vassunda att förlora er lagkamrat, även för oss i handbollssverige!
    /Jonas Segerlund

    SvaraRadera
  4. Det är väldigt tråkigt detta, vet ingen bakgrund men hoppas att det går bra för Camile.
    Den insatsen Camile gjorde i Gångsätrahallen mot Lidingö kan nog vara den bästa målvaktsinsatsen jag sett i hallen på mina 25 år som åskådare i hallen.
    Lycka till i framtiden Vassunda och i synnerhet Camile.

    SvaraRadera