fredag 24 februari 2012

Hornskrokens Johan Nyström

Som alltid har jag bett motståndarnas tränare om sina tankar gällande den kommande matchen. När jag bad Hornskrokens Johan Nyström fick jag mer eller mindre en novell skriven.

Johan: Jag tackar ödmjukast för dina fina ord. Det är för sådant här smicker man håller på med det här heltidsarbetet som det innebär att ha en blogg.

***



Johan "Nysan" Nyström
Inför Hornskroken - Vassunda i Hildursborg, Boden

Gladh och Sjöberg har med sin blogg tagit över facklan efter det att Brännan-Tobbe fått viss tidsbrist för att kunna sköta allt vad en bra blogg skall innehålla. All heder till honom för det jobb han la ned under den tiden. "Arvtagarna" har om möjligt lyckats ta detta till ytterligare en nivå med intressanta artiklar, statistik och ett oerhört bra engagemang vilket sätter div 2 N på handbollskartan för övriga Sverige.

Det kommer med stor sannolikhet att skrivas en "inför lappresan – Del 2" på bloggen snart så jag tänkte passa på att ge vår synvinkel lite kortfattat om denna match. Först lite historik, då lagen möttes säsongen 2009-2010 så slutade bortamötet på hösten för vår del med en väldigt knapp seger med 27-28 samt ett oavgjort resultat på våren hemma i Boden med 38-38. Höstmötet denna säsong slutade även denna med en bortavinst med siffrorna 27-29. Detta blev för vår del den första segern för säsongen och såklart i dagsläget en mycket viktig vinst.

Efter att ha haft en lite tråkig bortasäsong i år med förluster mot bland annat MAIF, Jakobsberg och Sikeå i matcher som vi kanske borde ha vunnit så konstaterar man att vi känner oss betydligt mer trygga på hemmaplan. Så som tabelläget ser ut just nu så kommer denna drabbning vara av extrem natur för båda lagen då vi främst vill hålla undan för lagen neråt samt att Vassunda vill göra desamma uppåt. Jabobsberg (främst) kommer jagande underifrån och vi kommer göra allt vi kan för att hålla undan. Uppfattningen är därför att två ordentligt taggade lag kommer att stå på banan när pipan blåser.

Vassunda upplevs idag som ett helt annat lag än det som startade säsongen. Vad detta beror på är kanske svårt att sätta fingret på direkt men man har lyckats spela ihop ett bra lag som är komplett på varje position. Främst kanske man har lyckats med försvaret.

Vi å andra sidan har också bra spelare på varje position men har haft en del problem med spelet på olika områden, främst på bortaplan. Inför detta möte står vi dock enade som ett lag utan skador och andra bortfall och då har vi givetvis större chans att prestera fullt ut. Med detta i åtanke samt skräcken att spela i Borgen kan det bli en riktig nagelbitare. Vi hoppas på det i alla fall…

Väl mött i Borgen!

// Johan Nyström, tränare i Hornskroken

1 kommentar:

  1. För övrigt tror jag att alla Vassundaiter vill glömma den hemska oavgjorda matchen för två säsonger sedan. Vi ledde med 3 bollar med mindre än två minuter kvar. Åker på 3(!) uvisningar där i tur och ordning Jag, Danne Hedlund och Fredrik Blanck får sitta ned och vila. Och Kekke kvitterar på straff när matchuret stod på 30:00. Hemska tider.

    SvaraRadera