lördag 11 februari 2012

Övertygande seger mot Malmberget

De efterhängsna sjukdomsbesvären ville inte riktigt ge med sig, varför vi idag mönstrade en uppställning med endast två avbytare. Även om ingen talade öppet om det fanns det nog på sina håll en viss oro över att det skulle bli tufft idag. Av den anledningen är det så oerhört skönt att vi avgår med en odiskutabel seger. Vi är på intet vis hundraprocentiga i alla lägen (en hel del missar i klara lägen bland annat), men ingen faller ur ramen och vi står för en mycket gedigen laginsats. Visst är det fint med individuella prestationer, men riktigt bra kollektiva insatser är något speciellt.

Malmberget kom till start med en väl tilltagen trupp, men saknade irrationelle Johan Sjöström på högernio. Detta gjorde att vi konsekvent kunde rikta fokus mot Simon Jonasson (V9) och Niklas Johansson (M9). På den punkten lyckas vi perfekt. Matchen börjar med att Andreas Ericson volleybollblockar ned Jonasson som svarar med att skicka de två nästföljande skotten mot Ålandsfärjorna. Redan där infann sig hos Jonasson en viss frustration, som smittade av sig på övriga laget. Jag är själv en av dem som har lyft fram Jonasson som en av de stora profilerna i norrtvåan, men idag var han i ärlighetens namn nästan iskall och dessvärre för Malmbergets del håller inte det. Bättre och bredare trupp än så har man inte (fyra målskyttar i dagens match talar sitt tydliga språk). Även Johansson på mittnio hade som sagt en tuff eftermiddag och fastnade gång efter annan i vårt för dagen mycket väl fungerande mittblock.

Nog om det. Vi själva inleder i ett furiöst tempo och skaffar oss direkt en tremålsledning tack vare bra skytte från Aldrin "Dini" Zekaj och Oskar Ageborg. Vi får förvisso ett antal förstafaskontringar, men det är framförallt andrafasspelet som imponerar offensivt i första halvlek. Halvlekens stora behållning var dock försvarsspelet, vilket halvtidssiffrorna 14-6 skvallrar om.

Andra halvlek inleds som den första slutade och med bra försvars- och målvaktsspel får vi ett antal lätta kontringsmål och kan rinna iväg lite i målprotokollet. Förvisso tappar vi stundom lite av konceptet i försvarsspelet i andra halvlek och tillåter några lite väl enkla mål, men överlag är det en mycket väl genomförd halvlek. Vi byter runt friskt utan att det påverkar spelet negativt och återigen har vi visat vilken bredd (även om vi bara var nio spelare idag) vi förfogar över. I andra halvlek kan man till och med passa på att njuta lite.

Jag har redan varit inne på att det var en riktig lagseger, men jag kan inte nog betona det. Alla tar ansvar och målfördelningen är ljuv läsning. Anfallsspelet är rörligare, kreativare och mer fartfyllt än på länge och i försvarsspelet visar vi att vi inte är beroende av en eller ett par spelare. Hårt arbete på det här och det kan bli riktigt bra i slutändan.

Utöver själva laginsatsen ska jag också framhålla vissa individuella insatser. Oskar Ageborg plockar fram sitt feta skytte och är i princip felfri defensivt, där han bildar ett effektivt mittblock med Andreas Ericson respektive Robin Wahlgren. Just Andreas, som har haft begränsat med speltid i a-laget den här säsongen presterar en kanoninsats och visar att han vill vara med i diskussionen om mittsexpositionen. Härlig konkurrens har vi och ledarstaben har minst sagt angenäma problem beträffande laguttagningarna framöver. Oskar Liljebris femton minuter på högernio lovar gott. Hans flyfotade spelstil renderade i fyra mål idag och bakåt får han trots sin relativa litenhet effektivt stopp på Simon Jonasson. Tacka det enorma fotarbetet för det. Sist men inte minst, Simon Bergström storspelar i kassen och visar att det finns mycket kunnande i den kroppen. 55 procent räddningar och några projektiler till utkast blev det i dagens match.

Målskyttar:

Vassunda IF: Aldrin Zekaj 7, Gabriel Sjöberg 6, Oskar Ageborg 5, Oskar Liljebris 4, Thomas Göthe-Andersson 4 (1), David Mihajlovic 3, Magnus Gladh 2, Andreas Ericson 1 och Robin Wahlgren 1.

Malmbergets AIF: Simon Jonasson 6 (1), Niklas Johansson 5, Alexander Sjöström 5 och Victor Olofsson 2.

Utvisningar:

Vassunda IF: 1 x 2 min

Malmbergets AIF: 5 x 2 min

Resultat division 2 norra omg. 17:

Sundsvall HK - HK Cliff 25 - 24
Vassunda IF - Malmbergets AIF 33 - 18
Kungsängens SK - Hornskrokens IF 36 - 23
Brännans IF - HK Cliff söndag
AIK Handboll - Hornskrokens IF söndag
Lidingö SK - Malmbergets AIF söndag

* * *

Vi gjorde flest mål i matchen, men matchens mål stod utan tvekan MAIF:s Victor Olofsson för. Närmast stillastående skickade han iväg ett höftskott från högernio. Stolpe in i bortre krysset bakom en chanslös Simon Bergström.

* * *

Skralt med publik idag, men det kommer nya chanser. Nästa lördag tar vi emot Kiruna hemma och då vill vi se en fullsatt Alsikehall. Då spelar även damernas a-lag hemma. Handbollslördag är således tillbaka på riktigt nästa helg.

* * *

På tal om damerna så förlängde man idag sin segersvit när man tog en imponerande seger borta mot hälsingelaget Arbrå HF. Segersiffrorna skrevs till 25-21. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har förgäves sökt lagets tränare Daniel Arnerlöv för en kommentar.

* * *

Nog för att vi har fullt upp med vårt eget matchande, men med tanke på hur raffinerad serien är just nu kan man inte låta bli att intressera sig för resultaten i de övriga matcherna. Sundsvall vann idag med uddamålet mot Cliff och det gjorde väl inte lördagen sämre direkt. Nu hoppas vi bara att Brännan gör sitt jobb mot nämnda Cliff samt att Hornskroken tar två poäng mot AIK. En högintressant söndag väntar.

* * *

Kungsängen tycks vara i gott slag för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar