onsdag 29 februari 2012

Gross ny i topp

Än har inte match- och arbetsprotokollen från omgång 18 och 19 kommit "bloggredaktionen" till handa, men protokollen till och med omgång 17 är nu sammanställda. Den slutgiltiga skytteligan (och mängder med annan statistik) kommer att publiceras efter seriens slut, men redan här och nu får ni en inblick i vilka som gör upp om den åtråvärda titeln som skyttekung i division 2 norra säsongen 2011/2012.





Som ni ser har det skett en hel del omkastningar och i den absoluta toppen har Marcus Öhlund, åtminstone tillfälligt, fått överlämna förstaplatsen till förmån för Hornskrokens Johan Gross. Notabelt är också att Dan Höglund har tagit ett ordentligt kliv och nu är med på allvar i striden om förstaplatsen.


I övrigt har fem spelare fått stryka på foten sedan sammanställningen efter omgång 11, vilket naturligtvis innebär att vi har fem nya spelare på listan.


Värt att notera är även att Lidingö bara har en spelare (Michael Lind, H6) på listan medan Brännan med nöd och näppe fick med Niklas Johansson och Daniel Sjödin. Dock bör det väl tilläggas att såväl Marcus Claesson som Emil Westerlind med all sannolikhet hade tagit plats om de hade varit disponibla under hela säsongen. Claesson kom ju som bekant in sent och äldre broder Westerlind drabbades mitt under säsongen av en handskada, som har hållit honom borta från spel. Dessutom har såväl Lidingö som Brännan en hel drös spelare precis utanför topp-20 och det är väl precis så det brukar vara i topplag. Jämn spridning av målproduktionen och flertalet spelare som kommer upp i närmare 80 mål (på 22 matcher) under en säsong.


Nu väntar en spännande avslutning på serien och lite extra krydda ger onekligen kampen om skytteligasegern. Bortsett från matchresultaten gäller det nu alltså även att hålla lite extra koll på hur fördelningen av målen ter sig.

2 kommentarer:

  1. Dan har nätat 20 gånger senaste två matcherna....!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sannerligen inte fy skam och fortsätter han så resterande tre matcher har han en god chans att ta hem hela rasket. Dock gjorde ju Gross 11 mål mot oss i lördags, så han ångar på han också. Kan bli en härlig uppgörelse det där.

      För min egen del blev det ju spel på mittnio i helgen och det gynnar ju inte direkt målproduktionen (även om det var otroligt roligt). Dock finns det ju lite hopp om titeln efter de sista femton minuterna mot Sikeå... ;)

      Radera