onsdag 22 februari 2012

Vi ställs mot skyttekungen

Efter att ha fått en hård match mot Kroken på Lördag kommer Vassunda att på Söndag åka till Jenningshallen för att spela säsongen sista norrlandsmatch mot Sikeå.

 I Sikeå hittar vi seriens skyttekung så här långt Marcus Öhlund. "Dövinkel med Gladh & Sjöberg" ringde upp Marcus för att ta pulsen på skyttekungen.


Marcus (i mitten) stångas mot Brännan. Foto: Brännanbloggen

***

Hej Marcus, kan du ställa upp på en liten intervju för Dövinkels läsare?

- Det går bra det.

Lysande! Det har ju gått lite sisådär för er i år kan man säga, vad har hänt?

- Nej, jag vet inte riktigt. Vi har tappat många spelare och fått in många nya. Vi har inte hunnit spela ihop oss riktigt ännu.

För din egen del har det ju gått desto bättre. Vad är hemligheten?

- Det har gått relativt bra. Jag har fått mycket speltid och fått spela mitt spel.

Mot oss hade du lekstuga på din högernia. Är det där du trivs bäst?

- Nej, egentligen trivs jag bäst på vänstern. Men jag har fått hoppa runt på niometer och det fungerar bra på alla niometerspositioner.

Ni har fått in Roger Övermark som tränare i år. Hur fungerar det?

- Han hade det inte lätt. Han kom in i bilden först i slutet av försäsongen och har fått ta hand om ett ungt lag med mycket nya spelare. Men jag tycker att han har gjort det bra.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?

- Vår målsättning var att hålla oss kvar i tvåan. Vi har som sagt ett ungt lag som kommer att bli bra!

Kommer ni att klara att hålla er kvar i tvåan?

- Just nu ser det tufft ut. Vi måste först och främst se till att vinna mot Malmberget borta och sen måste vi även skrälla någon mer match. Vi är tyvärr för ojämna. När vi är bra så är vi riktigt bra. Men lägstanivån är för dålig.

Om vi säger att ni åker ur. Blir du kvar i Sikeå och spelar division 3 nästa säsong då?

- Det har jag inte hunnit fundera på. Men klarar vi kontraktet stannar jag i Sikeå och spelar i tvåan. Om vi åker ur? Då får vi se.

På Söndag väntar ju som bekant Vassunda, hur kommer det att gå i den matchen?

- Vi har ju självklart en fördel i och med hemmaplan. Men det kommer bli tufft!

Vilka vinner?

- Självklart tror jag att vi(Sikeå) vinner. Det blir nog tajt så vi säger en uddamålsvinst.

***

5 snabba med Marcus Öhlund

Knorr eller flipp? Knorr

Norrland eller Stockholm? Norrland

Gladh eller Sjöberg? Gladh

Avstämt eller hoppskott? Hoppskott

Mål eller assist? Mål

6 kommentarer:

  1. Leder han fortfarande skytteligan?? Har ni tänkt att presentera en skytteliga löpande till säsongsavslut, det vore kul att följa storskyttarnas framfart!!
    Vår egen Dan Höglund har gjort 38 mål de senaste tre matcherna!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har fått in protokollen från omgång 12 och 13, men har valt att inte publicera den uppdaterade skytteligan eftersom det antagligen inte skiljer sig så mycket från ställningen efter omgång 11. Dock har vi varit i kontakt med förbundet och vår förhoppning är att vi ska få protokollen från samtliga avklarade omgångar inom kort. Dock är sammanställning av match- och arbetsprotokoll inget som står överst på förbundets prioriteringslista om jag har fattat det hela rätt (förståerligt och egentligen ganska bra får man väl säga) och det är därför uppdateringen av skytteligan dröjer lite.

      Vår ambition är att framledes kunna uppdatera skytteligan varje vecka och förhoppningsvis är Adam på StHF bussig och skickar protokollen från varje omgång redan veckan efter en omgång är färdigspelad.

      Tills vidare får vi helt enkelt gissa oss till hur skytteligan ser ut. Personligen tror jag att Öhlund tack vare sitt relativt trygga försprång fortfarande innehar skytteligaledningen, men att avståndet inte är större än att det kan komma att ändras under de återstående omgångarna. Av det man har sett och läst borde ju Dan ha gjort en rejäl klättring. Frågan är bara om det räcker hela vägen. Hans höst var ju inte vad den kunde ha varit. Utöver det tror jag att det har skett en hel del omkastningar i toppen av skytteligan.

      Vi jobbar stenhårt för att kunna sammanställa en uppdaterad skytteliga och så fort alla protokoll är oss till handa kommer den stå att finna här på bloggen.

      Radera
    2. Uppfattat, ser fram emot den uppdaterade skytteligan!!
      Adam kan vara tillmötesgående om han vill, förhoppningsvis har han en praktikant som kan göra hans skitgöra!!

      Radera
  2. Tyvärr är det inte alltid förbundets fel att protokollen dröjer utan föreningarna som inte kan skicka in dessa direkt efter matcherna..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut och även om de kommer in till förbundet i tid förstår jag att det är mycket som går före sammanställningarna av dessa. Jag skulle vilja att man på allvar kom igång med funktionen att match- respektive arbetsprotokoll publiceras i form av pdf-filer jämte resultaten på SHF:s resultatsidor. Har sett att sådana förekommer sporadiskt i elitserien och allsvenskan, men inte ens i de högsta serierna tycks man ha löpt hela linan ut.

      Det där med långsam inrapportering är ju också ett gissel. Måste faktiskt säga att vi i Vassunda är föredömen på den punkten. I andra änden vill jag minnas att Djurgårdshof vid sina hemmamatcher i förra årets norrtvåa vid flertalet tillfällen underlät att rapportera in resultatet överhuvudtaget. Skandal och jag tycker verkligen att förbundet ska ge slarvande föreningar en rejäl åthutning vid upprepad försummelse. För att ta ett senare exempel, så tog det nästan två dygn (om jag räknat rätt) innan HK Eskil rapporterade in resultatet från fredagens match mot IFK Nyköping.

      För övrigt är det ganska spännande att inrapporteringar som dröjer ofta sammanfaller med förluster för hemmalagen. Kanske ska man ta och sammanställa lite statistik på det.

      Radera
    2. Du har så rätt och det kanske är klokt att det inte fokuserar på detta.

      Angående onlinerapporteringen som elitserien kör nu snackades det om att detta även skulle göras i division 1 under detta år men så blev inte fallet. Förhoppningsvis ändras detta till nästa år så vi kan följa detta löpande!

      Radera