måndag 27 februari 2012

Sjöberg summerar (div. 2N omg. 19)

Efter två veckor där den stående programpunkten av olika anledningar bytt namn är Sjöberg summerar nu tillbaka. Denna gång ska resultaten i sex matcher utvärderas och även om kampen om den sista kvalplatsen till division 1 ännu är öppen ser det ut som att tabellens nedre region är på väg att sätta sig.

Hornskrokens IF - Vassunda IF, lördag 13:15 Hildursborg

Slutresultat: 29 - 28

Mitt tips: 28 - 31

Gladhs tips: 25 - 28

Vi kom upp med en tunn och ung trupp och i slutändan var vi en fulländad överskruv från att skrälla till oss en poäng. Det hade lika gärna kunnat bli två, men matchinledningen var antagligen för bra för att vara sann och femmålsledningen minskade successivt.

Två poäng i den här matchen (om vi utgår ifrån att det hade blivit seger även mot Sikeå) hade för vår del inneburit ett jättekliv mot att säkra tredjeplatsen. Nu blev det inte så, men all press ligger fortfarande på AIK och Kungsängen, som nog bävar lite inför Brännans ankomst till huvudstaden nästa helg.

Hornskroken hade som målsättning att definitivt säkra nytt kontrakt och det gjorde man också. Fem poäng ned till Jakobsberg närmast under kvalstrecket nu och det avståndet ser man till att förvalta trots att man har såväl Lidingö som Brännan kvar att möta. I sista omgången vinner man hemma mot Malmberget och då har Jakobsberg inte ens en teoretisk chans att ta sig förbi -- om de mot förmodan skulle vinna resterande matcher. Lite smolk i bägaren blev det dock när kvicke spelmotorn Fredrik Ström ådrog sig en axelskada och tvingas avstå spel resterande matcher. Ska man ha någon chans att hota Lidingö och Brännan hade man behövt Ström i toppform, för tyvärr är det lite tunt bakom honom på mittniopositionen.

* * *

Jakobsbergs GoIF - Malmbergets AIF, lördag 15:45 Viksjö Sporthall

Slutresultat: 24 - 20

Mitt tips: 30 - 25

Gladhs tips: 27 - 25

"Jakan" tog hem ödesmatchen och flyger mot kval mot Umeå, vilket i förlängningen torde innebära förnyat kontrakt. Malmberget däremot sjunker bara djupare och även om man nog lyckas behålla sin nuvarande tiondeplats blir det alltför tufft i det kommande kvalspelet, varför man får börja om i division 3 nästa säsong. Dock är det inte helt säkert att det ens blir kval. Sikeå har fortfarande chansen att passera och kan Övermarks grabbar skrälla någonstans på väg blir det en direktavgörande match mellan Sikeå och Malmberget i nästsista omgången. Det hade nog inte MAIF tänkt sig efter den positiva första halvan av säsongen.

* * *

Kungsängens SK - Sundsvall HK, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Slutresultat: 35 - 28

Mitt tips: 33 - 27

Gladhs tips: 32 - 30

KSK fortsatte på den inslagna vägen och avfärdade gästande Sundsvall relativt enkelt. Många var de som tyckte att det var upp till bevis för Kungsängen den här helgen, men med facit i hand är det nog bara att skjuta på det en vecka. Då väntar nämligen Brännan, som om möjligt är än formstarkare än norrortsgänget. Kan bli något det.

För Sundsvall -- som har spelat bra på resande fot -- blev matchen inledningen på en jobbig helg och ännu kan västernorrlänningarna inte vara helt säkra på kontraktet. Dock har man Kiruna på hemmaplan i den nästsista omgången och då (om inte förr, konkurrenterna kan ju spela bort sig) säkras kontraktet.

* * *

AIK Handboll - Sundsvall HK, söndag 12:00 Råsta Park

Slutresultat: 36 - 22

Mitt tips: 25 - 23

Gladhs tips: 22 - 19

AIK fullkomligt massakrerade Sundsvall i första halvlek och den sannolikt inte alltför stora publiken kunde i paus konstatera en hemmaledning med 18-4. Sannslösa siffror och även om det jämnade ut sig något i andra halvlek (AIK slappnade nog av en del) blev det en defilering mot segern.

I och med segern står AIK nu på samma poäng som Kungsängen och med tre poäng (en match mindre spelad) upp till Vassunda. Sådana utgångslägen brukar passa de gulsvarta, som alltid är som bäst när det drar ihop sig mot slutet av säsongen. Varningen är utfärdad! Dock har man ett på pappret tufft spelschema med Brännan som nästa motståndare. Ska man vinna då krävs det antagligen att man stänger till lika bra som mot Sundsvall. Vilken helg det blir!

Sundsvall, som åtminstone jag trodde hade viss skrällchans, fick vända hem tomhänta och för självförtroendet är det nog bra att Kiruna väntar efter den spellediga helgen.

* * *

HK Cliff - Malmbergets AIF, söndag 14:00 Skärholmshallen

Slutresultat: 20 - 16

Mitt tips: 23 - 16

Gladhs tips: 23 - 15

Efter en mindre lyckad tur till västernorrland hittade Cliff snabbt in på vinnarspåret igen. Malmberget fick som väntat svårt att forcera den skärholmska muren och det är bara att konstatera, med 16 gjorda mål vinner man inga matcher.

Malmbergets förutsättningar framöver har det redan redogjorts för. Cliff tog sista chansen att haka på i jakten om kvalplatsen till ettan.

* * *

Sikeå SK - Vassunda IF, söndag 14:00 Jenningshallen

Slutresultat: 25 - 26

Mitt tips: 27 - 32

Gladhs tips: 25 - 29

Matchen som sådan har diskuterats fram och tillbaka under dagen och det finns nog inte mycket mer att tillägga. Åtminstone inte till dess vi har sett videon. Vad som däremot kan konstateras är att Sikeå var otroligt nära att ge sig själva enormt hopp inför fortsättningen av serien. Nu blir det till att hoppas på att man skräller till sig poäng mot antingen Lidingö eller Sundsvall. Sundsvall känns som det mest troliga, men då krävs det också att man dessförinnan besegrar Malmberget på bortaplan. Större under har skett, men det ser tufft ut för Sikeå.

För vår del innebar segern en skön revansch efter den försmädliga förlusten mot Hornskroken samt att vi behåller tredjeplatsen åtminstone över nästa helg. Då lutar vi oss tillbaka och följer händelseutvecklingen i Ekhammarhallen och Råsta Park.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar