söndag 12 februari 2012

Tack för kaffet!

Programpunkten "Sjöberg summerar" byter den här veckan tillfälligt namn och förklaringen är enkel: samtliga resultat gick vår väg i helgen. Matcherna nedan utgör tillsammans omgång 17, som sedan ett par timmar tillbaka är komplett.

Sundsvall HK - HK Cliff, lördag 15:00 Skönbergs Sporthall

Slutresultat: 25 - 24

Mitt tips: 24 - 24

Gladhs tips: 23 - 21

Sundsvall fortsätter göra fina resultat på hemmaplan och efter helgens knappa seger har man i princip säkrat nytt kontrakt. Bara tre poäng skiljer upp till tredjeplatsen, men lagets målskillnad (-45) ligger dem i fatet inför avslutningen på serien.

HK Cliff hade med all säkerhet stora förhoppningar på två poäng i den här matchen och antagligen var man väl medveten om att chansen till poäng låg i lördagens match. Nu blev det inte så och drömmen om kval till ettan riskerar att stanna vid just en dröm.

* * *

Vassunda IF - Malmbergets AIF, lördag 15:30 Alsikehallen

Slutresultat: 33 - 18

Mitt tips: 32 - 24

Gladhs tips: 43 - 24

Genom att sätta högsta fart från början skapade vi redan inledningsvis ett litet övertag i målprotokollet. Efter åtta måls ledning i paus kunde vi successivt glida ifrån ytterligare i den andra halvleken till slutresultatet 33-18.

För Malmberget blir hotet om direktdegradering allt påtagligare, då man med två matcher mer spelade endast har tre poäng ned till jagande Sikeå SK. Kan bli en fantastisk uppgörelse när MAIF tar emot Sikeå senare i vår. Fram till dess gäller det för de gröntröjade att jobba med självförtroendet.

* * *

Kungsängens SK - Hornskrokens IF, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Slutresultat: 36 - 23

Mitt tips: 30 - 28

Gladhs tips: 29 - 28

Kungsängen fortsätter rada upp vinster och lördagens vinst var inte annat än imponerande. Stor matchvinnare blev Dan Höglund, som noterades för 15 (!) mål från sin högernioposition. Efter en lite tyngre inledning på hösten har Höglund -- precis som övriga Kungsängen -- hittat formen och nu lever ynglingen upp till uttagningen i förra säsongens all star-lag. Frågan är bara hur länge guldklimpen blir kvar. Det bör rimligtvis finnas intressenter i högre serier.

I övrigt tycks Kungsängen ha hittat en "inre harmoni" i sitt spel och även om det nog blir väl tufft att nå en kvalplats uppåt lägger man en god grund inför kommande säsong. Då har dessutom klubbens förmågor, födda 1994-95, blivit ett år äldre och skaffat sig värdefull erfarenhet av spel på seniornivå. "Ungdomsföreningen" KSK kan kanske ha något stort på gång även på seniornivå.

Hornskroken noterade tredje raka förlusten och hade det inte varit för Malmbergets och Jakobsbergs lika nedåtpekande formkurvor hade negativt kval varit nära förestående.

* * *

Brännans IF - HK Cliff, söndag 12:00 Öbacka SC

Slutresultat: 28 - 16

Mitt tips: 30 - 22

Gladhs tips: 27 - 19

Åttonde raka för Brännan och man kan bara konstatera att de många hemmamatcherna har gjort laget gott. Ingenting -- inte ens en kommande stockholmstripp med matcher mot formstarka Kungsängen och svårspelade AIK -- ser ut att kunna stoppa härnösandsgrabbarna, som nog har säkrat andraplatsen nu. Jansson och Sandin med stab kan redan nu börja förbereda sig för det stundande kvalspelet. Frågan som återstår är bara vilka man ställs mot i den inledande kvalrundan. I nuläget innehar Skuru IK tredjeplatsen i den östra serien, men det är minst sagt jämnt och det är inte omöjligt att det ändras så snart dagens matcher är inrapporterade.

Cliff fick precis som vi ett obehagligt uppvaknande i "mellersta" Norrland och att döma av resultatet och liverapporterna blev man brutalt avslöjade av Brännan. Dock är Cliff ett gäng krigare och räkna med att skärholmsgrabbarna knyter näven och är tillbaka starkare än någonsin när man tar emot Malmberget om två veckor. Det blir bara mer och mer synd om MAIF.

* * *

AIK - Hornskrokens IF, söndag 12:00 Solnahallen

Slutresultat: 16 - 18

Mitt tips: 25 - 22

Gladhs tips: 24 - 20

Med skyttekung Johan Gross på läktaren och med gårdagens utskåpning i Ekhammarhallen i färskt minne var vi nog många som trodde att AIK skulle få en relativt behaglig resa mot två poäng. Dock hade vi inte kalkylerat med en viss Mattias Söder. Nog för att man visste att han är en av seriens bästa mittsexor, men idag var han helt outstanding. Söder kontrade, stångades, bröt passningar, stal vid fyra-fem tillfällen bollen i studsen, avslutade brett avslutade smalt och var allmänt ostoppbar. I en i övrigt ganska tillknäppt tillställning (slutresultatet 16-18 hör väl närmast hemma i 1970-talets handboll eller något sånt) var han den lysande stjärnan.

Matchen, som inte höll någon högre kvalité, präglades av båda lagens oförmåga att göra mål (bra målvaktsspel dock ska tilläggas, i synnerhet av bortalagets Tor Reimer Rasmusson), men spänningen var det inget fel på. Hornskroken fastställde slutresultatet med bara sekunder kvar. Fullt rättvist då Hornskroken ville mest och fick ut mest av sitt för dagen ganska profillösa lag. AIK drabbades naturligtvis hårt av det tidiga röda kortet på mittnian Henrik Peterson, men nog borde man ha kunnat reda ut det hela ändå. Dock blev det väldigt tydligt hur mycket det betyder att ha en bred trupp. Tomas Hagman (numera Skånela IF), som dagen till ära intog en av de många lediga stolarna i Solnahallen, hade nog behövts. AIK har fortfarande i högsta grad kvar chansen till kval, men uppgiften blev knappast mer tillfredsställande i och med dagens förlust.

Den stora vinnaren i matchen var vi i Vassunda, men även "Kroken" har nu en liten chans att nå kval till division 1. Då måste man emellertid hitta stabiliteten i sitt spel.

* * *

Lidingö SK - Malmbergets AIF, söndag 12:00 Gångsätrahallen

Slutresultat: 34 - 11

Mitt tips: 29 - 13

Gladhs tips: 39 - 11

Eländet tycks aldrig ta slut för Malmberget. Inte för att någon förväntade sig en seger idag, men med elva gjorda mål är det med tunga steg man lämnar huvudstaden. Malmberget får som sagt ställa in sig på att hålla undan för Sikeå, men ska man överhuvudtaget klara av ett stundande kval måste man höja sig åtskilliga nivåer. Det man har presterat på sistone räcker inte på långa vägar för att klara av exempelvis Enköping.

* * *

Slutligen ska det väl återanknytas lite till rubriken. Som redan har nämnts var dagens och helgens stora vinnare vi i Vassunda (Brännan grät nog inte floder över resultaten de heller). Vi gjorde vårt jobb och tack vare att rätt lag vann i alla andra matcher har vi vid seger mot Kiruna nästa lördag möjlighet att utöka avståndet till närmast jagande Cliff till fyra poäng. Kungsängen och AIK är båda tre poäng efter oss med lika många många matcher spelade.

1 kommentar:

  1. Riktigt fin liverapportering förra matchen. Hoppas samma person/personer kommer hålla i samtliga rapporteringar i framtiden!

    SvaraRadera