tisdag 14 februari 2012

Öhman: "Inte den tuffaste serien"

Trots att det bara återstår omgångar av säsongens norrtvåa är det fortfarande få -- för att inte säga inget -- lag som med säkerhet kan titulera sig division 2-lag även säsongen 2012/13. Några som däremot kan ställa in sig på spel i norrtvåan kommande säsong är grabbarna i Bodens BK HF, som med tre omgångar kvar av division 3 norra har ett ointagligt försprång i tabellen. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har givetvis varit i kontakt med Mattias Öhman, som tillsammans med Hans Karlsson är tränare för laget.

Grattis till seriesegern!

-Tack så mycket.

10 matcher och lika många segrar, kan man vara annat än nöjd då?

-Nej, det kan man väl inte. Det är ju inte den tuffaste serien, men vi är så klart nöjda.

Något särskilt som har fungerat bra?

-Allt har flutit på bra. Vi har fått tillbaka några spelare som slutade inför säsongen i division 2 från plugg och arbete. Det har förstås betytt mycket samtidigt som de yngre spelare har utvecklats.

Apropå det du inledningsvis sade om serien, norrtrean får utstå en hel del kritik emellanåt. Tycker du att kritiken är befogad eller är serien bättre än många vill tro?

-Den är befogad. Det är ett jättekliv från trean till tvåan för lagen i norr. I division 2 spelar man 22 matcher mot 12 här, så jag ska nog inte skryta med att det är någon toppserie.

Hur ser du på att det är så många utvecklingslag i serien?

-Det finns ju inte underlag för någon juniorserie och spelarna som vill fortsätta med handbollen måste ha någonstans att spela. Då är det seniorlag som gäller. Vi har ju själva a- och u-lag i samma serie och det är en kluven känsla det där.

Senaste sejouren i norrtvåan slutade med en sistaplats med bara fyra inspelade poäng. Vad talar för att det går bättre den här gången?

-Att spelarna har fått känna på nivån tidigare samt att vi har fått tillbaka några av de äldre spelarna samtidigt som de yngre har utvecklats. Jag ser fram emot nästa säsong med tillförsikt.

Slutligen någonting som många säkert funderar över. Tre handbollsföreningar i Boden. Är det en för- eller nackdel?

-Boden handboll är ju enbart damhandboll, men tittar man på herrsidan har det ju förekommit vissa försök till samarbete mellan Bodens BK och Hornskroken. Det har kanske inte alltid blivit så lyckat. Ser man det som spelare vill man så klart ha de bästa spelarna i ett lag, men som publik är det bättre med två. Förr var det riktigt bra drag i samband med derbymatcherna.

Och redan nästa säsong ser det ut att bli derbyn igen, då Hornskroken med största sannolikhet spelar i division 2 även nästa säsong. Med det återstår inte mycket mer än att tacka för att du ställde upp på intervjun och önska er lycka till framöver, så ses vi kanske nästa säsong.

-Tack själv. Kanske ses vi, men ni ska väl upp i ettan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar