lördag 11 februari 2012

U-laget ny serieledare

Med förra omgångens spektakel (seger 45-42 mot Enköpings HF B) i färskt minne var det ingen tvekan om var fokus låg inför dagens match. Anfallsspelet har vi inte behövt vara oroliga för den här säsongen, men försvarsspelet i den senaste matchen lämnade mycket i övrigt att önska. Instruktionerna till trots är vi inte riktigt alerta från start och Sala -- som för dagen överraskade med ett med för division 4 riktigt bra bolltempo -- lyckades gång efter annan passera både försvar och målvakt. Anfallsspelet vållade dock inga större problem och trots erbarmerligt dåligt försvarsspel går vi till halvtidsvila i ledning 18-16.

I paus poängterar coachduo Öhman/Skatt åter försvarsproblematiken, men den här gången får de bättre gehör från oss spelare. I andra halvlek höjer vi oss bakåt och släpper bara in fem mål. Offensivt fortsätter vi på den inslagna vägen och visar upp en bred repertoar. Kontringsspelet är som alltid vägvinnande och i det uppställda spelet är vi konsekventa, kreativa och i ständig rörelse. Slutresultatet skrivs till 36-21 i vår favör.

Sala ska dock ha en eloge för att man står upp hela matchen och med det bolltempo man uppvisar i första halvlek bör det bli fler poäng innan serien är till ända. Precis som i a-lagets match är laginsatsen av det gedigna slaget, men ska någon lyftas fram lite extra blir det Daniel "Algot" Algulin, som är klinisk i avsluten och hänsynslös mot sig själv i satsningarna. Det horisontella läget i luften vid genombrott vill vi se mer av. Andreas Gladh gör även han en mycket bra match på vänstersex.

Segern innebär att u-laget tillfälligt (?) tar över förstaplatsen i serien. Ceres, som har en match mindre spelad, har dock möjlighet att ställa allt tillrätta nästa helg när u-laget har spelledigt.

Målskyttar:

Vassunda HK: Andreas Gladh 7 (1), Oskar Liljebris 7, Ludvig Andersson 6, Daniel Algulin 5, Gabriel Sjöberg 5, Jonathan Trense 2, Per-Erik Nilsson 2, Robert Söder 1 och Jacob Wennström 1.

Sala HF: Viktor Ahlm-Hemlin 9 (1), Patrik Görling 4, Erik Nykvist 4, David Johanson 2, Fredrik Bengtsson 1 och Peter Jonsvik 1.