lördag 25 februari 2012

Nomineringar All-Star Team (V9)

Att utnämningen av All-star Team skulle bli en snackis hade vi redan räknat ut. Men en snackis av den kalibern det har blivit, trodde vi inte. Det är givetvis jättekul! Tyvärr är det många duktiga spelare som har fallit bort längs vägen. Även spelare som jag och Sjöberg med glädje hade kunnat nominera, men som inte fått tillräckligt med nomineringar för att kunna rättfärdigas.

Idag har turen kommit till vänsternio. Och vad den uppmärksamma kanske redan har luskat fram så skulle ett par spelare precis lika gärna kunna kliva in på högernio.




All-star team - Nomineringar V9

Spelarna presenteras i bokstavsordning utifrån efternamn.


Marcus Claesson, Brännans IF

Motivering: Brännans tidsålder skulle kunna frångå den vanliga tidsålden med kristi födelse och övergå till tiden före- och efter Claessons comeback. Sedan skarprättaren ifrån Ramvik gjorde säsongsdebut har laget vunnit 9 raka segrar och den kanske enskilt  största anledningen stavas Claesson. Marcus syns inte speciellt mycket under matcherna, men när det ska summeras visar det sig att han inte sällan stänkt in 10 mål eller fler. Klinisk i avsluten och har en vinnarmentalitet av bästa märke.

Rickard Johansson, HK Cliff

Motivering: Rickard hade precis lika gärna kunnat gå in på högerniopositionen. Men efter det lilla nomineringsjuryn sett så har Rickard jobbat över zonerna och varit minst lika duktigt när han kommit runt på den "rätta" sidan. Johansson har ett mycket bra avslut och är inte rädd för att gå in och ta smällarna mot hårda försvar. Rickard är inte heller oäven i sitt försvarsspel där han många gånger har gjort livet surt för sina motståndare.

Simon Jonasson, Malmbergets AIF

Motivering: Med sina hänsynslösa satsningar och sitt hårda och välplacerade skott är Simon trots sin ringa ålder en väldigt komplett vänsternia. Simon har under säsongen varit stadig på 8 gjorda mål eller fler. Hade det inte varit för en skada under delar av säsongen hade han på allvar kunnat utmana i skytteligatoppen. Som kapten för sitt lag tar han ansvar och kliver fram när allt det andra spelet går i stå. 

Marcus Öhlund, Sikeå SK

Motivering: Marcus har antagligen de snabbaste fötterna av samtliga niometersspelare i hela serien. Detta kompenserar hans relativa litenhet på ett föredömligt sett. Var ledare av skytteligan efter 13 omgångar(resten är i nuläget inte ihopräknat) i ett lag som gör relativt lite mål. Har ett snabbt och snärtigt skott. Hade liksom Johansson lika gärna kunnat vara nominerad på högernio men av allt vi förstått så hoppar Marcus runt på niometer och trivs faktiskt bäst på vänsternio.

5 kommentarer:

  1. På den här positionen finns seriens i särklass bästa spelare, Brännan-Claesson. Om det räcker med 8 matcher för Hagman borde vinnaren på V9 vara given. Mannen är ett monster!!!

    SvaraRadera
  2. Saknar Sundsvalls Gill i denna omröstning.

    Har inte mött Claesson denna säsong så avvaktar med att rösta fram tills nästa söndag.

    / Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera
  3. Hejjjja Marcus // Mia

    SvaraRadera
  4. Måste säga att jag saknar Aldrin i nomineringarna. Tycker han är en väldigt komplett niometerspelare som borde gå före många andra. Det jag har sett av honom så har han hela registret för en nia och det är det inte många andra som har på den här nivån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aldrin var länge uppe till diskussion och sett till hans höst då han var fullständigt fenomenal hade han kanske förtjänat en plats. Dock har han dragits med vissa skadeproblem under våren, vilket har medfört en viss ojämnhet i prestationerna. Likväl är det ingen tvekan om att en skadefri "Dini" är en fantastisk handbollspelare och ingen i serien har (i nuläget är kanske bäst att tillägga) lika hög kapacitet som honom. Det är inte så många andra i norrtvåan som har spelat europacupspel mot lag i stil med polska mästarna Kielce och tyska Gummersbach.;)

      Radera