fredag 24 februari 2012

Norrbotten nästa!

Två avbytare, mer än snålt tilltagna tidsmarginaler och nu dessutom nedskrivna av handbollsoraklet Tobias Wikström. Där har ni förutsättningarna inför helgen.

Den på förhand snabbast springande punkten är antagligen att vi åker upp med en trupp bestående av endast nio spelare och för att ytterligare belysa och ge tyngd åt spelarbortfallet kan det bara konstateras att vi -- sett till hur vi har startat majoriteten av säsongens matcher -- saknar hela niometersuppställningen och därtill får göra smärre förändringar på mitt- och vänstersex. Lägg där till att såväl yngre som äldre broder Gladh dras med vissa skadebekymmer. Det är dock ingenting som bör påverka helgens deltagande i någon större utsträckning.

Nåväl, inget ont som inte har någonting gott med sig. Spelarna i morgondagens trupp har samtliga fått ta stort ansvar (och det med den äran) i de senaste matcherna och det har vi med oss in i "Borgen" imorgon. Dessutom har vi en spelidé som vi hänger oss till fullkomligt och det ska förhoppningsvis ge resultat över 60 minuter.

Med tanke på förutsättningarna kan man ju tycka att det är med aningen bistra miner man sätter sig på flyget imorgon, men känslan är kanske bättre än på länge. Vi åker upp helt utan press och med tidigare norrlandsresor i färskt minne kan vi lätt konstatera att allt utom noll poäng är en framgång. Visst är vi jagade av ett koppel lag, men även om vi blir nollade i helgen ska det mycket till för att vi inte ska ha allt i egna händer inför de två avslutande hemmamatcherna. Dock kan man inte bortse från vad två eller rent av fyra poäng skulle betyda. Läget känns riktigt tillfredsställande måste jag säga.

Nyström talade om historiken och även om bloggkollega Gladh fortfarande tycks drömma mardrömmar om den senaste matchen i Hildursborg (säsongen vi åkte ur tvåan för övrigt) är jag tämligen övertygad om att minnena från då inte bekommer oss det minsta. Bara fyra spelare i morgondagens trupp var med då (varav en satt på läktaren som åskådare). Därför är det heller ingen som har vett att inse vilken tuff uppgift det normalt sett är att spela borta mot "Kroken". Det om något talar till vår fördel. Sedan ska vi inte glömma bort att det är ett gäng riktigt bra och spelsugna lirare som åker upp imorgon.

När det sedan gäller tidsbristen finns det inget att gnälla över. Vi är på det klara med förutsättningarna och lagledningen har gjort allt i sin makt för att det ska flyta så smidigt som möjligt. Eldsjäl Anders Joelsson åkte upp med materialet redan ikväll och matchgenomgången görs redan på Arlanda. Allt för att spara tid när vi väl ankommer Boden. Det finns alltså ingenting att klaga på och nu är det bara till var och en att ta ansvar för just sina förberedelser. Sedan ger vi favorittyngda Hornskroken en överraskning de sent ska glömma.

Som ni märker blir det inte mycket fokus på matchen mot Sikeå nu och det är helt i sin ordning. Just nu ligger allt fokus på morgondagens uppgift.

Sist men inte minst, älska läget!

1 kommentar:

  1. Lycka till nu grabbar! Kom hem igen på söndag med två vinster i bagaget. Vi damer ska knäcka våra motståndare så länge! Heja vinrött!

    SvaraRadera