torsdag 23 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 19)

Bara fyra omgångar kvar nu och om förra helgens matcher var förutsebara är det raka motsatsen helgen som kommer. Det är många frågor vi ställer oss och en av dem är just hur många av frågorna som ska få sitt svar under helgen. Greppar Sikeå sista halmstrået? Blir det Jakobsberg eller Malmberget som samlar kraft och undviker nitlotten Enköping i det stundande kvalet? Fortsätter Kungsängen vinna? Behåller Vassunda avståndet ned till bakomvarande lag?


Tipset för omgång 19 ser ut som följer:


Hornskrokens IF - Vassunda IF, lördag 13:15 Hildursborg


Tabelläget säger en sak, de yttre förutsättningarna en annan. Bortaplan, sen ankomst och en tunn trupp då talar det mesta enligt min mening för Kroken-seger och den pressen får "Nysans" grabbar faktiskt leva med den här gången (tror inte de har något emot det, tvärtom vill de nog ha den på sig när de spelar hemma). Nu kanske det låter som att vi inte ska ha en chans, men så är givetvis inte fallet. Vi som åker upp har en enorm tro på det vi gör och vi viker inte en millimeter på lördag. Visserligen kan Hornskroken vid seger definitivt koppla av jagande Jakobsberg och Malmberget, men någonstans vet nog bodensarna att lagen bakom inte har kapacitet att komma ikapp, vilket talar för att vi vill mer.


Hur slutar då matchen? Ja, kan Kungsängen kan vi. En jämn, intensiv och kampfylld match slutar naturligtvis med bortaseger.

Allt om förutsättningarna inför helgen kommer under morgondagen.


Mitt tips: 28 - 31


* * *


Jakobsbergs GoIF - Malmbergets AIF, lördag 15:45 Viksjö Sporthall


Ödesmatch får här en helt ny innebörd. Jag är nämligen tämligen övertygad om att segraren i den här matchen spelar division 2-handboll nästa säsong medan förloraren tvingas börja om i division 3. Detta har naturligtvis att göra med att tian i vår serie ställs mot Enköping.


Mot den bakgrunden skulle det förvåna mig mycket om det är något annat än två heltaggade lag som kliver in i hallen i Viksjö Centrum. Mycket kamp och slit att vänta, men någon välspelad match blir det knappast. Båda lagen har ett mycket mittcentrerat spel där man ställer större delen av sitt hopp till vänster- respektive mittnian. Det lag som får igång övriga spelare och får tillstymmelse till bredd i spelet har därför goda förutsättningar att vinna. I övrigt blir som vanligt försvars- och målvaktsspel viktigt.


Jakobsberg är det av lagen som har minst dåligt självförtroende och med vetskapen om att man har hemmaplan tror jag att man rider ut stormen och tar ett jättekliv mot förnyat kontrakt.


Mitt tips: 30 - 25


* * *


Kungsängens SK - Sundsvall HK, lördag 16:00 Ekhammarhallen


Med hemmapubliken i ryggen och en vansinnig form kan man ju tänka sig att Kungsängen kör över Sundsvall av bara farten. Dock tycks det inte bekomma SHK att man spelar i Stockholm och jag tror att man har en riktigt bra chans till poäng här. Det förutsätter dock att Gill och Nordholm spelar på topp samtidigt som ytterligare några spelare gör säsongens match. Kan man störa Kungsängen och vara med målmässigt när det närmar sig slutkvarten kan mycket väl en viss oro smyga sig på hos hemmaspelarna. Med den hysteriska form som KSK har ska det dock en hel del till och undviker man bara hybris bör det bli två poäng.


Mitt tips: 33 - 27


* * *


AIK - Sundsvall HK, söndag 12:00 Solnahallen


Om lördagens match mot Kungsängen har potential att bli jämn är det ingenting mot vad söndagens drabbning mot AIK kan bli. AIK fick välbehövligt andrum i och med den klara segern mot Sikeå, men maskineriet har hackat lite på sistonde och frågan är var man står i dagsläget formmässigt. Ett bättre tillfälle att möta AIK är svårt att tänka sig. Sundsvall kommer med all sannolikhet få slita ont under lördagen, men man har vid tidigare sdtockholmsresor visat att man trots en tuff match på lördagen klarar av att samla kraft även till söndagen. Jämnt blir det med all sannolikhet, men lite fördel AIK är det nog trots allt.


Mitt tips: 25 - 23


* * *


HK Cliff - Malmbergets AIF, söndag 14:00 Skärholmshallen


Cliff ska försöka studsa tillbaka efter nollpoängaren för två veckor sedan och då passar det antagligen perfekt att möta Malmberget, som har lagt all kraft på matchen mot Jakobsberg. Malmberget har tvärtemot Sundsvall visat sig ha riktigt jobbigt andra dagen på stockholmsresorna och inte mycket talar för att det blir ändring denna gång. Kan nog bli jobbigt för Malmberget att bara kliva in i Skärholmshallen. Riskerar att bli en rejäl kulturkrock det där.


Mitt tips: 23 - 16


* * *


Sikeå SK - Vassunda IF, söndag 14:00 Jenningshallen


Senast det begav sig slutade det med vassundaseger 41-28, men något liknande resultat är knappast att räkna med nu. Dels är det stor skillnad att spela hemma och borta mot de flesta lagen, dels kan vi räkna med att Sikeå kallar in allt Robertsfors förmår frambringa i spelarväg för att ge sig själva chansen till en direkt avgörande match mot Malmberget. Det blir med all sannolikhet jämnt, men vårt fartfyllda och kreativa spel ska förhoppningsvis ge oss segern.


Mitt tips: 27 - 32

5 kommentarer:

  1. Enligt rykte har Sikeå varit hos spelartäta Brännan och bett om lån men några övergångar finns inte noterade hos SHF så det blev tydligen inte något med det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant. Känns som att det hade kunnat bli en bra deal för båda parter. Sikeå är i skriande poängbehov och spelarförstärkningar hade knappast varit fel samtidigt som Brännan har många spelare som får knapert med speltid.

      Om inte Brännan startar ett u-lag i norrtrean kan kanske ett låneavtal klubbarna emellan vara något. Särskilt om de spelar i olika divisioner, vilket inte är helt otroligt. Eller vad säger du Tobbe?

      Radera
  2. Det finns en del sanning i men det blev aldrig riktigt aktuellt! Är ju trots allt en liten resa emellan och Sikeå har ganska bra sparkapital på byn! Blir riktigt intressant att se vilka som dammar av skorna. Om nu Sikeå tror sig kunna klara ett eventuellt kval. Gör man inte det är de ju bara idiotiskt att ta värdefull speltid av några yngre förmågor.

    Sen är ju frågan hur bra Stoffe, sahlsten, hammarsten med mera är men nog skulle det säkert kunna ställa till lite.

    Ang. Ett ev samarbete så är de såklart inte omöjligt men prio ett för oss är att skaka fram ett division 3 lag och Sikeå har ju ganska ungt och träningsvilligt lag så får det bara jobba på själva kommer det där ordna upp sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid lika fint när du uppdaterar oss. 100 000 är så klart mycket pengar, men för er del känns det som en nödvändighet att ha ett u-lag. Tror dessutom att ni skulle kunna vinna trean med tanke på den breda trupp ni har och kan ni samtidigt ta steget upp och etablera er i divison 1 med a-laget kan ni ha u-laget i divison 2. Skulle inte vara en helt tråkigt grund för någonting rikigt stort i Härnösand.

      Hoppas ni får ihop pengar till ett lag i trean nästa år och att ni går på lika bra som nu i det stundande kvalet.

      Radera
  3. Det tycker vi också och vi kommer göra allt vi kan för att få ihop ett lag till trean nästa år. Är vi väl där kommer vi absolut vara med och slåss om segern men sen är frågan om det är intressant att ta klivet upp till tvåan för då pratar vi ju ännu mer pengar. Bara domarna i division 2 går ju på cirka 40 000 för oss eftersom dom har såna sjuka resor. Nej det är bara inse, att bedriva handboll i norr är ruskigt tufft och vi måste få till kostnadsfördelning om norrland ska kunna utvecklas.

    SvaraRadera