fredag 3 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 16)

A-laget är som bekant spelledigt i helgen, men u-laget är det som vanligt full fart på. En match i omgång 16 -- den mellan Bålsta IF och Avesta Brovallen HF (25-41) -- är redan färdigspelad och följdaktligen faller den bort i det här tipset. Dock spelas det fyra andra matcher under helgen och dessa slutar så här:

HK Ceres - HK 71 B, lördag 12.45 Norrtälje Sportcentrum

Sista chansen till poängtapp för Ceres? Man ska aldrig säga aldrig, men blir det vinst för norrtäljelaget här har man (om man inte redan hade det) seriesegern som i en liten ask. Ur vinröda ögon sett kan man ju alltid hoppas att HK 71 kraftsamlar ordentligt, för att kunna ge Ceres en match. Dock ser det inte ut som att man får med sig särskilt många spelare från a-laget, då man även har match mot Borlänge HK i trean kl 14:30. Har HK 71 möjlighet att ställa starkast möjliga lag på banan finns viss skrällvarning, men utifrån nyss nämnda förutsättningar känns en bortavinst avlägsen. Intressant också att se om nyförvärvet Johan Blomqvist gör debut inför sin nya hemmapublik. Tror -- och förväntar mig -- att han kommer att tillföra mycket.

Mitt tips: 35 - 24

* * *

Upplands Tuna IK - Films SK, lördag 15:30 Hall 2000

UTIK fortsätter att imponera i hemmaspelet och när man nu får spela i sin egentliga hemmahall igen blir man knappast sämre. Film å sin sida kommer från en imponerande insats mot Ceres (förlust med knappa 22-26). Bruksgrabbarna är heller inte så kinkiga med materialets spelduglighet, vilket talar för att man kan hantera den våta vaxtrasan. Allt som allt är Film aningen vassare, varför jag tippar knapp, men ändå klar bortaseger.

Mitt tips: 25 - 28

* * *

Enköpings HF B - Vassunda HK, lördag 17:00 Bergvretens Sporthall

Efter att i de två senaste omgångarna ha mött jumbon och nästjumbon snäppar vi nu upp ett steg när vi åker till Sveriges närmaste stad. EHF gav ett ganska blekt intryck när de var på besök i Alsikehallen, men nu väntar med all sannolikhet någonting helt annat. Klubbens a-lag spelar seriefinal mot HF SIF i division 3 precis innan och får jag gissa blir en del spelare i hemmalaget sittandes på bänken hela den matchen. Detta öppnar i sådana fall för att flertalet av spelarna i a-lagets matchtrupp istället får spela mot oss. Detta skulle naturligtvis vara ganska roligt, då det minskar risken för en lam efterfest i efterdyningarna till dagens absoluta begivenhet. Samtidigt innebär det så klart att vår uppgift blir svårare. Oavsett vilket tror jag givetvis på vassundaseger.

Mitt tips: 25 - 33

* * *

Lagunda Allmänna IK - Strands IF, söndag 16:00 Örsundsbro Sporthall

LAIK är tillsammans med Bålsta IF fast förankrat i botten och inte mycket talar för att man ska ta sig därifrån. Strands IF har inte satt sig i bussen en söndageftermiddag, för att ställa ut skorna på banan, varför det blir en solklar bortaseger. LAIK får ladda stort inför mötet med Bålsta i sista omgången.

Mitt tips: 16 - 36

* * *

Läste den här artikeln i gårdagens Svenska Dagbladet. Någonting att ha i åtanke när spelet hackar kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar