fredag 10 februari 2012

Inför Vassunda - Malmberget

Det har gått tre veckor sedan sist, men nu är det åter dags för hemmamatch i "gympasalen" Alsikehallen. Vi har under den här perioden hunnit med en mindre lyckad norrlandstripp och tvingats utstå en spelledig helg (det är ju alltid tråkigt när man inte får spela och lite extra svider det när man kommer från två raka förluster), men nu ligger allt fokus på att få till en bra prestation mot Malmberget. För ingen har väl glömt hur det gick sist...

Matchen i sig har vi ältat internt tusen gånger och här på bloggen har om inte annat vårt enträgna tippande i Malmbergets favör avslöjat hur bra de gröna faktiskt var när vi i oktober gästade "världens vackraste sporthall".

Kommer samtliga spelare till start har Malmberget utan tvekan en av seriens bästa niometerslinor med mycket duktige Simon Jonasson i spetsen. Dock har det gått grus i det lappländska maskineriet och även om man var nära poäng senast mot AIK har man en resultatmässigt tung period i ryggen. Att döma av den inställning som basuneras ut via "Segis" blogg har man heller inga större förhoppningar på den här helgen, men det gäller att vi inte luras in i någon falsk trygghet. När vi väl står redo att kasta igång matchen kommer det att vara ett gäng krigare på andra planhalvan och -- det kan jag garantera -- de har inte glömt höstens möte.

För vår del är det så klart stor skillnad mellan helgens möte och det uppe i Malmberget. Vi har hemmaplan och vi vet hur bra vi är i Alsikehallen. Dessutom slipper vi den här gången flygresan, bilåkandet och den marginella uppvärmningstiden. Nu har istället Malmberget allt det där med (mot) sig.

Det mesta är således positivt, men som coach Lindberg redan har noterat har en del spelare i laget varit småkrassliga och dragits med diverse skavanker. Allt det hoppas vi är som bortblåst till imorgon.

I övrigt lovar det mesta gott. De sista förberedelserna inför match klarades av under gårdagens träning, som till en betydande del ägnades åt att förbättra övertalsspelet. Lämpligt med tanke på att det har varit vår kanske sämsta disciplin den här säsongen. Direktiven var glasklara och håller vi oss till det avtalade ska det stå dem dyrt om Malmberget drar på sig utvisningar (de är som bekant inte så mycket för sånt). Därutöver gäller det som vanligt att göra jobbet och att inte lämna över ansvaret på kompisen. Var och en vet vad som väntas av just den individen och nu gäller det bara att verkställa det hela. Rent taktiskt skadar det ju inte heller om vi får stopp på bortalagets niometersspelare. Får vi det är mycket vunnet.

Handbollsprofessor Ulrik Wilbek hade antagligen gråtit floder över den taktiska analysen, men jag överlåter med varm hand till vår tränarstab att koka ihop ett segerrecept. För min del räcker det med att kunna konstatera att nedräkningen inför vad som återigen får betecknas som säsongens viktigaste match närmar sig kokpunkten. Nu gäller det bara att älska läget.

Avkast 15:30 i Alsikehallen!

* * *

För er som inte har möjlighet att följa händelseutvecklingen på plats kommer vi att liverapportera matchen. Herrar Wennström och Gladh (bloggkollega Gladhs yngre bror) guidar er genom tillställningen.

1 kommentar:

  1. Liverapportering! Kommer att sitta bänkad framför datorn. Tack för det!

    SvaraRadera