tisdag 7 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 17)

Bloggkompanjon Gladh har redan lagt sitt tips och då är det väl även dags för mig att skriva några rader inför helgens matcher. Efter förra veckans "dubbel" finns det mycket att leva upp till, men jag känner mig segerviss. I helgen är det följande resultat som rapporteras in till förbundet:

Sundsvall HK - HK Cliff, lördag 15:00 Skönbergs Sporthall

Ett på förhand mycket ovisst möte mellan ett mycket habilt hemmalag och seriens plötsliga komet. Cliff är efter Brännan seriens formstarkaste lag, något som säkerligen till stor del kan förklaras av att laget har spelat fyra raka hemmamatcher. Nu gäller det att visa att man klarar av att spela lika bra borta -- och att man klarar av att spela två matcher på lika många dagar. Lagmoralen är det inget fel på och nu är nog själförtroendet på topp det också.

Sundsvall å sin sida är ett av få lag som har fått hål på Cliff (26 gjorda i Skärholmshallen i höstas) och man har i mina ögon ett spel som lämpar sig väl för att göra mycket mål på Cliff. Nyckeln till framgång ligger till stor del i att få fart och tryck i andrafasspelet innan Cliff hinner organisera upp sitt okonventionella, men ack så effektiva försvarsspel. Sundsvalls bästa gren är just spelet i fas 2 och firma Gill/Nordholm kommer med sina hänsynslösa satsningar (Gill) och finess (Nordholm) kunna komma till många bra lägen i omställningsspelet.

Tror på en mycket jämn match, där skärpa i de avgörande lägena och kanske även små tillfälligheter fäller avgörandet. Eller ingetdera.

Mitt tips: 24 -24

* * *

Vassunda IF - Malmbergets AIF, lördag 15:30 Alsikehallen

Efter två raka förluster är det bara seger som räknas om vi vill ta en kvalplats. Malmberget är inne i en rejäl formsvacka, men med höstens match i färskt minne vet vi att det inte bara är att ställa ut skorna i den här matchen. Då blev vi fullständigt sönderbombade av en viss trio på niometer, men det kommer vi inte att tillåta denna gång inför hemmapublik. Förhoppningsvis har inte MAIF den sanslösa utdelning vi tvingades utstå senast och i sådana fall blir det också seger för oss. Även om MAIF:s spetsspelare håller hög klass har vi ett mycket jämnare lag med två bra spelare på varje position och förhoppningsvis ska det betyda någonting.

Malmbergets negativa trend till trots ska man ha i åtanke att man var nära att lura AIK på poängen i helgen och när man har sin dag är man livsfarliga för vilket lag som helst i norrtvåan. Malmberget har ett par ödesmatcher framöver, men den här helgen kan man åka till huvudstaden utan någon som helst press. Kanske är det vad som krävs för att det ska lossna.

Mitt tips: 32 - 24

* * *

Kungsängens SK - Hornskrokens IF, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Kungsängens imponerade i helgen som gick med fyra poäng och två kassaskåpssäkra segrar. "Kroken" är naturligtvis en tuffare uppgift, men hemma i Ekhammarhallen är man trygga. Hornskroken är farligt nära de nedre strecken och skulle nog behöva ta åtminstone två poäng i helgen för att kunna känna sig helt säkra. Man har också två bra chanser, men mot ett Kungsängen i "zonen" blir det nog väl tufft. En under långa stunder jämn match slutar med knapp hemmaseger.

Mitt tips: 30 - 28

* * *

Brännans IF - HK Cliff, söndag 12:00 Öbacka SC

Brännan radar upp hemmamatcher och därmed också poäng. Den här helgen väntar lunchmatch mot HK Cliff och då ges det en utmärkt chans att mer eller mindre säkra en kvalplats. För vår del är det lika bra att Brännan ångar på och spelar bort våra konkurrenter om kvalplatsen, så att vi i godan ro kan lägga beslag på den. Med det stim Brännan är inne i och med tanke på att Cliff har fått gå en jämn match (som man dessutom inte går vinnande ur) mot Sundsvall dagen innan glider kontringsstarka Brännan ifrån i målprotokollet. Det är nog till och med risk för att Cliff tvingas plocka ut bollen ur nätmaskorna 30 gånger för första (!) gången den här säsongen.

Mitt tips: 30 - 22

* * *

AIK - Hornskrokens IF, söndag 12:00 Solnahallen

Högintressant match som med all sannolikhet kommer att få stor inverkan på seriens utgång. AIK är inne i en bra period efter förra helgens dubbla vinster i Lappland och vid vinst här kan vi vara så säkra på att laget kommer att vara med i snacket om kvalplatserna serien ut. Eftersom det blir förlust för Kroken under lördagen är en seger inte bara nödvändig för att ens ha en reell chans till kval uppåt, utan även för att helt kunna avskriva risken för negativt kval. Här räddas man troligen av Jakobsbergs och Malmbergets skrala poängskörd. Ödeshelg var ordet för Kroken.

Mitt tips: 25 - 22

* * *

Lidingö SK - Malmbergets AIF, söndag 12:00 Gångsätrahallen

Min känsla är att Malmberget ser matchen mot oss som sin chans till poäng. Av den anledningen samt att Malmberget har seriens tunnaste trupp riskerar det att bli en upprepning av förra stockholmsresan. Då blev det förlust mot AIK med 28-14 i söndagens match. Nu väntar ännu tuffare motstånd och om inte Simon Jonasson fortsätter leverera på samma höga nivå som tidigare är det tveksamt om man ens kommer över tio gjorda mål. Lidingös offensiva försvar passar sannolikt Malmbergets skytte ganska dåligt och därför vinner Lidingö stort utan att prestera något märkvärdigt i anfallsväg.

Mitt tips: 29 - 13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar