torsdag 9 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 17)

Det drar ihop sig även i division 4 och till helgen är det omgång 17 som ska klaras av. Serieledande HK Ceres står över spel i helgen, vilket ger oss chansen att, om än tillfälligt, överta serieledningen.

Avesta Brovallen HF - Enköpings HF B, lördag 12:15 Kopparhallen

Den på förhand mest svårtippade matchen. Enköping stod upp bra mot oss senast och visade (även om vårt försvarsspel var obefintligt) att man har kapacitet offensivt. Dock finns det en hel del att jobba med i försvarsspelet. Har EHF fixat den biten under den gångna veckan har man alla möjligheter i världen att få med sig två poäng.

ABHF å sin sida fortsätter att blanda och ge, vilket troligtvis beror på den stora spelaromsättningen ett u-lag ofta får finna sig i. Senast tog man en betryggande seger mot jumbon Lagunda och hemma kan man hota de flesta lagen i serien. I en match som sannolikt bjuder på svängdörrar i båda riktningar och mycket mål avgör hemmaplan till dalmasarnas fördel.

Mitt tips: 35 - 33

* * *

HK 71 B - Upplands Tuna IK, lördag 14:30 Stenhagens Kulturcentrum

HK 71 B har halkat efter något i tabelltoppen och vill man vara helt säker på att få behålla tredjeplatsen bör man hitta in på vinnarspåret snarast. Den här helgen ges det en ypperlig chans till detta. UTIK är inte helt öävet, men uppträder som helt olika lag i hemma- respektive bortaspelet.

Återigen sammanfaller matchen med HK 71 A:s match i trean, men den här gången spelar det ingen roll att man inte kan ställa starkast möjliga manskap på planen. Två poäng till Uppsala.

Mitt tips: 31 - 24

* * *

Vassunda HK - Sala HF, lördag 19:00 Alsikehallen

Handbollslördagen i Alsikehallen avslutas med att u-laget ska försöka överta serieledningen. 16 omgångar in på säsongen har vi fortfarande inte tappat en enda poäng på hemmaplan och inte mycket talar väl för att den sviten bryts till helgen. Sala är småluriga med vax på bollen, men i Alsikehallen har vi genomgående mäktat med övertygande segrar mot laget från silverstaden. Vi öser på från start och springer ifrån till en klar seger.

Mitt tips: 36 - 24

* * *

Films SK - Lagunda Allmänna IK, söndag 14:00 Österbybruks Sporthall

Film är starka hemma och Lagunda får vara glada om de kan störa Bålsta i serieepilogen. Det här kan bara sluta på ett sätt.

Mitt tips: 34 - 17

* * *

Strands IF - Bålsta IF, söndag 15:00 Hudiksvalls Idrottshall

Strand har känning på tredjeplatsen och mot seriens näst svagaste motstånd sumpar man ingenting inför hemmapubliken. Strand vinner komfortabelt och utmanar nu på allvar HK 71 B om tredjeplatsen.

Mitt tips: 35 - 15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar