fredag 24 februari 2012

Nomineringar All-Star Team (H9)

Målvaktsposten blev en het potatis och man kan bara konstatera att norrtvåan berör och engagerar. Helt underbart! Nu återstår det att se om åsikterna går isär även när det gäller niometersspelarna. Vi börjar på högernio och som vanligt röstar ni i högerfältet. Omröstningen pågår till och med den 9:e mars.


All-star team - Nomineringar H9

Spelarna presenteras i bokstavsordning utifrån efternamn.


Tomas Hagman, AIK Handboll

Motivering: Smart och oerhört pålitlig spelare, som sällan gör ett misstag. I AIK fick han också en viktig roll som målskytt. Spelar nu i allsvenska Skånela IF och har där gått från att vara något av en nödlösning till att bli startspelare i laget.

Dan Höglund, Kungsängens SK

Motivering: Efter en lite småtråkig höst har ynglingen börjat spraka ordentligt och visat varför han blev uttagen i förra säsongens all-star team. En starkt bidragande orsak till Kungsängens enormt fina uppryckning och 38 mål på de tre senaste matcherna är inte annat än oerhört imponerande. Med det har han också seglat upp som en het kandidat till skytteligasegern. Riktigt bra när han får komma över zonerna och avlossa den feta bössan.

Jens Nilsson, Hornskrokens IF

Motivering: Något av en doldis, men mycket av hjärtat i "Kroken" personifieras av "Bjesse" som han kallas. pålitliga tre-fyra mål framåt varje match som högerhänt högernia är inte dåligt och när han tillåts ta sitt "nollsteg" för att sedan ta en öststatsfint alternativt accelerera på utsidan av tvåan går ingen försvarare säker. Jens kanske främsta styrka är emellertid försvarsspelet där han på ett föredömligt sätt dirigerar sina medspelare samtidigt som han själv ytterst sällan släpper någon över bron. En riktig fighter som man älskar att ha i laget, men helst inte vill möta.

Emil Westerlind, Brännans IF

Motivering: Comebackande Westerlind har tillsammans med Marcus Claesson tillfört den dimension Brännan saknade förra året. Har visserligen varit skadad under en period, men betydelsen av hans blotta närvaro kan knappast överskattas. Med sin längd är han alltid ett potentiellt hot, men hans absoluta styrka är kanske speluppfattningen. Har till den här säsongen förbättrat sin fysik och frågan är om han inte är på väg att bli bättre än någonsin tidigare. Som högernia skadar det heller inte om man gör en hel del mål och det gör Emil, som innan skadan ledde Brännans interna skytteliga.

21 kommentarer:

  1. Kan väl försöka dra igång en diskussion här också men tycker det bör vara uppdelat i två skikt i den här omröstningen, Emil och Tomas är i en helt annan division än det två andra och det är ruskigt skillnad på att vara dominant i ett bra lag och i sämre lag som jag ändå rankar Kroken och Kungsängen till. Nu har i och för sig KSK vaknat men på det fyra senaste matcherna har det ju inte ställts på särskilt högt prov. Sikeå, Maif och Kiruna tar ju inte särskilt många poäng så att de skulle vara en succé att vinna mot dem köper jag inte. Nej i helgen ställs man mot ett bra motstånd och vinst där så börjar jag bli imponerad.

    Om vi fortsätter om Höglund så kommer han bli en riktigt bra spelare på sikt men än håller han inte, visst gör han 8-9 mål mot strykgängen men så vad jag vet har han inte presterat mot nått bra lag ännu men där kanske nån kan bevisa motsatsen. I öbacka blev han bland annat täckt fyra gånger första kvarten.

    Jens Nilsson är lite som Öhlund i Sikeå, han får hur mycket utrymme som helst och då är det lättare att prestera så han tar jag bort.

    Tomas har jag bara sett en gång och då var han så där lagom bra men att han har kvaliteer är inget snack om, karln får ju speltid i ett allsvenskt topplag han är bra.

    Emil skulle också kunna spela på högre nivå och det har han bevisat när han gjorde ett par matcher i allsvenskan och var dominant. Förmodligen är han i bättre slag nu men hans nackdel i detta är att han ofta är loj mot sämre lag och presterar först när bra lag står på banan.

    Ett tydligt exempel på hans kunnande är att han lyckades hänga tre på de fyra minuterna han gjorde i comebacken mot Jakan.

    Visst är jag partisk men rösten går nog till Emil tätt före Hagman bara för att jag inte riktigt sett han prestera.

    SvaraRadera
  2. Håller med Tobias ovan, även fast jag anser att Hagman såklart är bättre.

    Spelar man mycket och gör mycket mål i allsvenskaserieledarna Skånela så är man av div 2 högsta klass.

    Det som talar för Emil i denna omröstning är att Hagman endast var med halva säsongen.

    / Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utan att avslöja allt för mycket om mitt all-star-lag kan jag väl säga så mycket som att jag håller med om att det är en rätt tydlig gräns mellan spelare nr tre och fyra på H9.

      Tobbe, är det inte att man är bäst när det gäller som skiljer de riktigt stora spelarna från Kreti och Pleti. Emil är de stora matchernas man och det är en egenskap som är få spelare förunnad.

      Du är för övrigt riktigt het i kommentarsfälten. Kul!

      Björn, kan bara instämma i att det är erhört imponerande av Tomas att vara så bra även i allsvenskan. Han gör inte bara mål när lägena uppstår (ganska många spelare i tvåan hade nog höjt sig med medspelare som Jimmy Karlsson och Viktor Östlund) han ligger bakom, spelar fram och är allmänt bra. Starkt jobbat får man säga. Om det sedan räcker till en plats i all-star-laget vågar jag inte säga.

      Radera
    2. Mellan två och tre ska det vara. Därmed inte sagt att spelare tre och fyra är oävna, tvärtom. Oavsett vad man tycker ska det nomineras fyra spelare och inte två.

      Tobbe, instämmer i att KSK har mött beskedligt motstånd den senaste tiden. Likväl är resultaten imponerande. Det är till exempel inte många som har besegrat Sikeå med 20 bollar den här säsongen. Utan att ha sett KSK den senaste tiden (ska bli spännande att se matchen mot Brännan) har jag en känsla av att de är i ungefär lika gott slag som i kvalet förra säsongen. Så som de spelade hemma i Ekhammarhallen ska motståndarna vara bra för att slå dem. Visserligen var vi med någorlunda resultatmässigt i de båda kvalmatcherna på bortaplan, men ska sanningen fram var vi aldrig riktigt nära. och då har det ju ändå visat sig att vi är ett dugligt division 2-lag.

      Likväl är det lite upp till bevis för KSK de närmaste tre veckorna. Även om de har ytterligare två hemmamatcher på rad är motståndet allt annat än enkelt.

      Radera
  3. http://www.sikeask.se för liverapportering och chat Sikeå SK - Vassunda i helgen! Sprid till nära och kära!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Super. Jag slänger upp det på bloggen tidigt Söndag morgon. Mer spridning än så kan jag inte göra.

      Radera
  4. Hagman bör väl bedömas utifrån de matcher han spelat i div. 2, inte hur det går för honom i Skånela??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det någon som inte gjort det?

      Eftersom du inte mött Hagman någon gång denna säsong hjälper det ju dig i omröstningen om bästa H9 att få höra andras tankar om honom.
      Samt "bevis" på att han är en bra spelare

      Radera
  5. Hagman har trots allt spelat åtta matcher och det får väl ses som tillräckligt för att man ska kunna utröna en prestationsnivå över tid; på åtta omgångar hinner man visa.

    Sedan är det så klart svårt att bortse från hans insatser i Skånela och det kan säkert komma att påverka, men det är inte mycket att göra något åt. Vi tyckte i alla fall att han var given som en kandidat till årets H9 oavsett hans framfart i allsvenskan. Som vanligt blir det upp till er läsare att göra en avvägning. :)

    SvaraRadera
  6. KSK Henke: Så är det självklart men å andra sidan handlar ju detta mycket om hur mycket kompisar man har som läser bloggen och om man är populär bland motståndarna för det kan väl för allt i världen inte finnas nån som på riktigt skulle välja Jens Nilsson före nån av det andra tre i ett allstarteam! Detta är inge illa menat mot Jens som är en grym handbollsspelare men som högerhänt högernia har han inget att göra på den platsen.

    Sjöberg: Älskar diskussioner=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är vi två.:)

      Apropå högerhänta högernior, satt och funderade på vem som offensivt sett är bäst som "felhänt" högernia. Marcus Öhlund (när han spelar där, hoppar ju runt en del på niometer), Jens Nilsson (även om kvalitéerna defensivt överglänser de offensiva), Aldrin Zekaj eller Niklas Johansson kanske?

      Radera
    2. Malmbergets Johan Sjöström snittade ca 6 mål/match på H9 och spelar bara h9 i princip och då fick han bara vara med en kvart mot Sundsvall. Trist nog har han bara spelat 9 matcher den här säsongen. Öhlund, Aldrin och Cliffs H9(Rickard Johansson?) är också skickliga i offensiven.

      Radera
    3. Sjöström var riktigt grym (liksom ni övriga också) mot oss i höstens möte och det är verkligen synd att han inte har spelat mer. Fick intrycket att han skulle ha möjlighet att vara med på nästan allt efter att han bytt jobb, men jag kanske har blivit fel underrättad.

      Rickard Johansson håller i allmänhet till på V9, men det är möjligt att han har spelat en del på H9 också.

      Radera
    4. Rickard Johansson har spelat ca 10min på V9, han är en H9 och borde lätt vara med i all-star laget:O

      Radera
  7. Rickard Johansson spelar bara H9 och aldrig V9

    SvaraRadera
  8. Hmm spelade inte Rickard Johansson V9 hela matchen mot Brännan? Angående högerhänta H9 så är det ju inte ofta vi spelar med en sådan men måste ge en eloge till Niklas Johansson som hoppat in där nu när Emil varit skadad och haft lekstuga både mot Vassunda och Lidingö som inte har alltför dåliga försvar.

    SvaraRadera
  9. Rickard Johansson spelar 99 ggr av 100 på h9 ,man vet om man spelat mot honom både i Finalsteg
    i Ungdoms SM (5 )2st samt i Final Partille och Allsvenskan Swithiod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till Tobias Rickard ej med mot brännan samt sundsvall ....v9 Robert T också med allsvenskt påbrå i Switte...dock Cliffare .

      Radera
  10. Intressant, var tämligen övertygad om att Johansson spelade V9 mot oss i höstas men men...

    Dock tror jag att han skulle klara sig utmärkt på samtliga niometerspositioner och att döma av matchen mot Hornskroken är det inte ovanligt att han strövar från position till position på niometer.

    SvaraRadera
  11. Om han ens spelade då. Nu blev jag riktigt osäker. Ett riktigt mysterium måste jag säga...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han spela och var H9 ;)
      Skulle även säga att han är i toppen på försvarare i Div.2 just nu.

      Radera