fredag 17 februari 2012

Inför Vassunda - Kiruna

Efter en sett till inramningen smått avslagen tillställning mot Malmberget förra lördagen får vi nu åter chansen att spela inför hemmapublik -- och den här gången förhoppningsvis en mycket större sådan. Förra helgen spelade nästan alla våra ungdomslag -- vars spelare utgör en mycket viktig del av vår publik -- på bortaplan med konsekvens att publiken bestod av de närmast sörjande och lokaltidningens utsände reporter. Den här gången ska det bli annorlunda. Handbollslördag är tillbaka -- och det med besked! Från tidiga förmiddagen till sena eftermiddagen duggar ungdomslagens matcher tätt och sedan är det dags för klubbens representationslag att beträda scenen. Damerna har gått som tåget den sista tiden och jag vill redan nu utfärda viss skrällvarning mot Avesta Brovallen, som så sent som säsongen 2008/09 spelade i elitserien (snacka om genomklappning).

När det sedan gäller vår match skulle det så klart vara mycket mer än en skräll om vi skulle förlora hemma mot jumbon Kiruna. Dock ska det alltid spelas om det och handboll är en attityd- och kampsport, vilket innebär att man även mot på pappret mindre namnkunnigt (med det ordvalet hade man kanske kunnat tro att det gällde Kiel mot Melsungen i Bundesliga eller något, men ni fattar) motstånd riskerar att straffas obarmhärtigt om man inte är redo att göra jobbet. Det ska hur som helst inte vara några problem; hemmaplan ska vara tillräcklig tändvätska för att vi ska prestera bra handboll. Dessutom vet vi alla att en seger imorgon är en absolut nödvändighet om vi ska nå en kvalplats till division 1.

Vid sidan av att vi måste försäkra oss om den rätta inställningen gäller det att vi är konsekventa och håller oss till matchplanen i 60 minuter. Andra halvlek uppe i Kiruna var ett praktexempel på hur det ska se ut när man spelar mot svagare motstånd; ett aggressivt och koncentrerat försvarsspel ledde till att de 30 minuterna blev en enda lång fas 1-kontring. Dock ska vi komma ihåg att vår första halvlek inte var direkt lysande den gången. Nu har vi chansen att visa att vi kan spela bra en hel match.

Förra helgens drabbning mot Malmberget går kanske inte till historien som tidernas match, likväl tycker jag att det fanns oerhört mycket att ta med sig från den matchen. Som kollektiv insats betraktad vågar jag påstå att det var bland det bättre vi har presterat den här säsongen och individuella prestationer i all ära, men det är de verkliga laginsatserna man enas kring och bygger vidare på. Förhoppningsvis kan vi nu ta vid där vi slutade senast och då kommer Kiruna att få en tuff resa. Med försvars- och målvaktsspel på topp lägger vi grunden och sedan flyger vi i kontringen.

Beträffande Kiruna så ska det poängteras att det är ett helt annat motstånd nu än det smånaiva lag vi mötte i oktober. Man växer mer och mer in i division 2-kostymen och man har faktiskt lyckats prestera en del bra resultat efter den blytunga inledningen. Visserligen på hemmaplan, men ändå. Den här sejouren i norrtvåan är enbart läropengar och det vet man om. Det innebär att man kommer att kämpa och slita i 60 minuter i samtliga kvarvarande matcher oavsett ställning på resultattavlan. Ur publiksynpunkt kan det också vara en god idé att hålla ett extra öga på lagets kantspringare Daniel Isaksson.

Bara omgångar återstår och betydelsen av varje match kan inte nog understrykas. Imorgon kör vi för allt vad tygen håller.

Avkast 17:15 i Alsikehallen!

* * *

För er som inte kan infinna er i Alsikehallen kan vi med glädje meddela att även morgondagens match kommer att liverapporteras. Precis som förra helgen blir det herrar Gladh och Wennström som tar er genom tillställningen. Mycket nöje!

* * *

Fortfarande finns det möjlighet att bidra med just ditt tips i helgens tipsomgång. Ta chansen att vinna vår exklusiva t-shirt! Spelstopp lördag 15:55.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar