onsdag 15 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 18)

Ny vecka och nya möjligheter. Efter förra veckans nederlag i tipset är känslan god inför helgens matcher. Med tanke på att det på pappret ser ut att bli en relativt lätttippad omgång skulle jag tro att det kommer att delas ut en hel del poäng till helgens deltagare, men vad vet jag, kanske skräller det till ordentligt i helgen...

Kungsängens SK - Sikeå SK, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Hemmalaget går på vatten medan bortalaget har vissa förhoppningar om att kunna skrälla till sig någon poäng i Stockholm. Här blir det dock ingen skräll. Kungsängen är efter Brännan det formstarkaste laget i serien och nu när man när vissa förhoppningar om att kunna nå en kvalplats mot division 1 blir man enbart ännu mer svårslaget. Kungsängens tunga skytte pulveriserar västerbottningarna och bara hybris från hemmalagets sida samt storspel från skyttekung Öhlund och målvakt Hansson kan förhindra en bekväm hemmaseger.

Mitt tips: 34 - 21

* * *

Brännans IF - Jakobsbergs GoIF, lördag 16:00 Öbacka SC

Brännan ångar på för att säkra andraplatsen och när man nu för fjärde matchen i rad får beträda hemmabanan finns det inte mycket som talar för att det inte blir en tionde seger på raken. Visserligen vann Jakobsberg det senaste mötet lagen emellan, men då var det match i Viksjö och vi på läktaren fick se en orgie i bommade avslut från Brännans sida. Den här gången är man noggrannare och då räcker inte Jakobsberg till. "Jakan" har förvisso en intressant niometersuppställning, men Brännans sexmetersspelare är klasser bättre. Jakobsberg är med första kvarten, men får sedan sota för sitt mittcentrerade och förutsägbara spel. Brännan sticker iväg innan paus och andra halvlek blir en defilering mot två poäng.

Mitt tips: 32 - 24

* * *

Vassunda IF - Kiruna HK, lördag 17:15 Alsikehallen

Säsongens målkavalkad så här långt i division 2 norra hämtar vi från höstens möte mellan dessa båda kombattanter 49-27 i vår favör slutade mötet då och vi gjorde osannolika 31 mål i andra halvlek. Bloggkollega Gladh och vår egen Robin Wahlgren tror båda att vi når 50-strecket när vi nu har hemmaplan och rent logiskt borde det kanske bli så. Dock skulle jag av två anledningar vilja förespråka en något försiktigare linje (tråkigt? Absolut, men siktar man på förstaplatsen så gör man). Dels har Kiruna blivit avsevärt mycket bättre (därmed inte sagt att vi inte är storfavoriter och att allt annat än en storseger är ett misslyckande) sedan mötet i oktober, dels hade vi i princip maximal utdelning i den andra halvleken senast det begav sig. Jag tror givetvis på seger och klarar vi bara av att hålla skärpan och koncentrationen till sista signal finns det goda förutsättningar för en siffermässigt mycket övertygande seger.

Mitt tips: 44 - 22

* * *

Lidingö SK - Kiruna HK, söndag 12:00 Gångsätrahallen

Jaha, här hade man nog med framgång kunnat klistra in resonemanget från ovan; styrkeförhållandet Lidingö-Kiruna är ungefär jämförbart med det mellan Vassunda och Kiruna. Dock är jag övertygad om att matchbilden i söndagens match kommer att skilja sig en del från den i vår match mot Kiruna dagen innan. Lidingö kommer säkerligen få sina kontringsmål, men kommer antagligen inte fästa lika stor vikt vid det som vi gör och i det uppställda spelet bearbetar man generellt motståndarna lite längre. Det senare är i sig något positivt, men ska man göra jättemånga mål är det närmast en förutsättning att man håller sig till korta anfall (och gör mål i dessa så klart). Dessutom kommer Kiruna ha mer än mycket svårt mot Lidingös försvar, vilket kommer föranleda många frikast efter genombrottsförsök (skottillfälle blir det inte utan vidare mot Lidingös 3-2-1-försvar) och oändligt långa anfall. Allt detta får sammantaget två konsekvenser: Lidingö gör färre mål än oss och Kiruna får svårt att komma upp i tio pytsar.

Mitt tips: 40 - 10

* * *

AIK Handboll - Sikeå SK, söndag 12:00 Solnahallen

AIK kommer från en tung förlust hemma mot Hornskroken. Frågan är om det var olycksfall i arbetet eller om det var ett tecken på att man inte riktigt är i den form man vill vara i. Svaret på den frågan får nog vänta till de två kommande omgångarna då Sundsvall och Brännan kommer på besök i Råsta Park. Den här matchen blir nämligen inga problem för de gulsvarta. Sin vana trogen gör man inte så många mål, men vad spelar det för roll när man släpper in ännu färre. I vad som knappast går till historien som säsongens match avgår AIK med en klar seger mot ett söndagstrött Sikeå SK.

Mitt tips: 24 - 18

* * *

Sundsvall HK - Jakobsbergs GoIF, söndag 13:00 Skönbergs Sporthall

Helgens på förhand mest svårtippade match. Sundsvall har ett härligt självförtroende på hemmaplan och mot ett Jakobsberg, som under lördagen har fått slita ont mot Brännan, ser man ingen anledning till att inte förlänga raden av hemmasegrar. Hemmaplan och självförtroende avgör till Sundsvalls fördel i en match mellan två annars jämbördiga lag.

Mitt tips: 29 - 26

3 kommentarer:

  1. Kungsängen-Sikeå 33-21
    Brännan-Jakobsberg 35-23
    Vassunda-Kiruna 42-17
    Lidingö-Kiruna 44-12
    AIK-Sikeå 25-18
    Sundsvall-Jakobsberg 27-24

    SvaraRadera
  2. Tipset omg 18!

    Ksk- Sikeå
    36-21 till Ksk
    Brännan- Jakobsberg
    32-15 till Brännan
    Vassunda-Kiruna
    45-13 till Vassunda
    Lidingö-Kiruna
    48-9 till Lidingö
    Sundsvall-Jakobsberg
    27-24 till Sundsvall
    AIK-Sikeå
    21-24 till Sikeå

    Finns tipset på hemsidan! Lycka till i helgen!

    SvaraRadera
  3. Kungsängen-Sikeå 35-15
    Brännan-Jakobsberg 34-20
    Vassunda-Kiruna 45-12
    Lidingö-Kiruna 46-10
    AIK-Sikeå 22-16
    Sundsvall-Jakobsberg 25-21

    Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera