söndag 19 februari 2012

Gladh summerar (div 2.norra omgång 18)

Programpunkten "Sjöberg summererar" får även denna vecka kliva åt sidan för nya, mer passande namn. Då Sjöberg tydligen tyckte sina juridikstudier var viktigare än er; den stora läsarkretsen, får Gladh gå in och styra upp verksamheten.

***

Helgen blev som väntat en stor orgie i monstersegrar för hemmalagen. Den minsta målskillnaden i helgen blev +10 i matchen mellan Sundsvall och Jakobsberg.

***

Brännan - Jakobsberg 35 - 18

Som väntat en planenlig seger för Härnosandspojkarna. Ett sargat Jakobsberg åkte till norrland med en förhoppning om kanske möjligtvis en pinne. Det var inte här den fanns att hämta och man fick sätta sig på bussen mot Sundsvall med lite hängigare huvuden än man hade innan. Brännan imponerar med att fullkomligen köra över Jakobsberg. Detta trots att Jakobsberg faktiskt rivstartade och hade en ledning med 3-4 bollar eller så. För båda lagen väntar med all säkerhet ett kval framgent. Dock av helt olika slag.

***

Kungsängen - Sikeå 45-25

Näst efter Brännan är Kungsängen det lag som går bäst just nu. Här krossar man nästjumbon Sikeå hemma i sin borg. Planenligt? Ja visst, men en seger med 20 mål var nog mer än till och med norrortarna vågade hoppas på. Sikeå får nu oerhört svårt att undvika direktnedflyttning, medan Kungsängen allt mer börjar visa sig som ett hot om kvalplatserna uppåt.

 ***

Vassunda - Kiruna 47 - 23

Målorgie utav dess like. Vassunda visade vart skåpet skulle stå direkt ifrån start. Visst var det väl så att många i vårt lag ville göra mål lite väl mycket ibland. Men överlag var det en bra insats i 60 minuter. Andra halvlek var i princip en enda lång fas 1-kontring där Vassunda sprang sönder lapparna. Hade man räknat bollinnehav hade det nog varit 90-10... i Kirunas favör.

***

AIK - Sikeå 31-19

Sikeås helg blev till slut av det tyngre slaget. Helgens andra förlust inkasserades i Solna. AIK vinner enligt planen, även om seger kanske blev i det största laget. Jag undrar för mig själv; hur kan man åka på stryk mot ett Hornskroken som är klart försvagat, för att sedan helgen efter köra över Sikeå?

***

Lidingö  - Kiruna 40-18

Toppen mot botten. Då är det så här det slutar i en alldeles för ojämn division 2 norra. Lidingö är i dagsläget tvp divisioner föra Kiruna. En toksäker seger som antagligen hade kunnat vara ännu större förutsatt att man haft skärpan matchen ut. Kiruna är nog ändå inte helt missnöjda med helgen då man trots allt fått äran att vara i Alsike på handbollslördag. Det är det inte alla som får äran att vara!

***

Sundsvall - Jakobsberg 34-24

Helgens på förhand jämnaste möte slutade även den i en storvinst för hemmalaget. Sundsvall visar åter igen vilket otroligt starkt hemmalag man är. Jakobsberg får återigen sätta sig på en alldeles för trång buss och åka de runt 40 låååånga milen hemåt. Märkligt vilken skillnad det gör med hemma- och bortaplan.

***

Imorgon drar omröstningarna till årets all-star team igång. Först ut är högersex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar