lördag 4 februari 2012

Målkalas när u-laget segrade

Inspirerade av toppmötet i handbollstrean mellan Enköpings HF och HF SIF hade man kunnat tro att vi skulle visa från start vad som krävs för att ta sig förbi vårt försvar. Så blev också fallet, problemet var bara att det inte krävdes mycket alls. För att illustrera matchbilden över 60 minuter räcker det egentligen med att säga att David Pernand, V9 i EHF B, gör 21 (!) mål i matchen, hälften av hemmalagets mål och likväl vinner vi. Tror aldrig att jag har varit med om något liknande. Nog för att det händer att vi gör 45 mål, men då har motståndarna sällan mäktat med mer än 20. Den här gången producerade lagen tillsammans 87 mål på 60 minuter och det säger sig självt att respektive lags förvarsspel var under all kritik.

Vi gör mål i princip när vi vill och för att belysa ihåligheterna i hemmalagets försvar kan det sägas att Eric Engström gör 17 mål som M6. Vi var inte mycket bättre vi, tre bollar mindre dåliga närmare bestämt. Det är naturligtvis en rad faktorer som samspelar till att det blir som det blir, men vi ska komma ihåg att vi hade tunnt med folk (en ordinarie niometersspelare till exempel) och att vi tvingas skicka runt spelare på en mängd positioner i försvaret. Det kunde vi inte göra mycket åt, men vad vi däremot hade möjlighet att påverka var vår inställning i exempelvis returtagningen och vår vilja att vinna de "lösa" bollarna. Inte en enda gång behövde domarduo Karlsson/Blanck beordra golvtorkning och det säger nog det mesta.

Om vi ska lyfta fram något positivt får det bli det offensiva spelet i allmänhet och samarbetet med M6 i synnerhet. Bortsett från en kortare period i första halvlek är vi också distinkta i avslutsmomenten, vilket alltid är trevligt. Sedan ska vi inte glömma bort matchens prestation signerad Jacob Wennström. Målet och vägen dit förtjänar inte ens att refereras här, då det inte går att göra målet rättvisa i skrift. Vilket kontringsmål och som bloggkollega Gladh konstaterade via telefon efter matchen slut: "den killen har alltid tre-fyra kandidater till årets mål". Det är bara att instämma, det är någonting visst med den där Wennström.

Målskyttar:

Enköpings HF B: David Pernand 21, Oliver Lindqvist 9 (2), Emil Rådkvist 4, Tom Tornberg 3, Christoffer Alm 3, Dennis Pettersson 1 och Robin Gustafson 1.

Vassunda HK: Eric Engström 17, Oskar Liljebris 8, Andreas Gladh 7, Gabriel Sjöberg 7 (1), Jacob Wennström 3, Per-Erik Nilsson 2, Arvid Bergström 1.

* * *

En utvisning i matchen säger också en del...

* * *

Damernas a-lag tog en ny viktig seger mot norrländska Alfta (23-19) ikväll i Alsikehallen. Därmed tog laget klivet upp på tabellens övre halva. Damernas hemmaspel fortsätter att imponera.

* * *

Från samma serie (division 2 östsvenska norra) hämtar vi det smått parodiska resultatet 7-30. HK 71 hade nog lätt att hålla sig för skratt i hemmamötet med Strands IF.