fredag 24 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 19)

Det blir mer och mer rafflande i norrtvåan, men även i herrfyran är det full fart. Kampen om första platsen går vidare och frågan är naturligtvis om "stjärnlaget" HK Ceres ska tappa någon poäng nu på upploppet. Fyra matcher spelas i helgen och vi i Vassunda intresserar oss särskilt för lördagens drabbningar.

HK Ceres - Lagunda Allmänna IK, lördag 12:45 Norrtälje Sportcentrum

Ska Ceres tappa någon poäng får det vänta till senare omgångar. Hemma mot jumbon blir det utskåpning och frågan är egentligen bara hur många mål den blå maskinen ska göra. Känns som att det kan bli över 60 om de sin vana trogen ångar på i 60 minuter.

Mitt tips: 58 - 17

* * *

Avesta Brovallen HF - Vassunda HK, lördag 14:00 Kopparhallen

A-laget är som bekant i Norrland och då går vi miste om möjligheten att flytta spelare. Även om det ser tufft ut att ta förstaplatsen ska vi komma ihåg att hoppet är det sista som överger människan och så länge vi gör vårt och går rent resterande matcher finns en liten strimma hopp. Då krävs det dock seger i helgen och det ska det också kunna bli. Beroende på vilka lag som trillar ur division 3 östsvenska norra kan det också tänkas att tvåan flyttas upp. Det hände förra säsongen när Upsala IF fick en plats trots att man egentligen missade uppflyttning. Får återkomma i frågan framöver när det blir aktuellt.

Mitt tips: 26 - 32

* * *

Films SK - Enköpings HF B, söndag 14:00 Österbybruks Sporthall

På förhand svårtippad match mellan två jämbördiga lag. Enköping har varit extremt produktiva i offensiven den senaste tiden, men ska man klara av de tyngre bruksgrabbarna krävs det att man står bättre bakåt än vad man hittills har gjort. Två olika spelstilar som möts och jag tror att hemmalag och tyngd avgör till Films fördel. En knapp hemmaseger.

Mitt tips: 28 - 26

* * *

Strands IF - Sala HF, söndag 15:00 Hudiksvalls Idrottshall

Stärkta av den fina förstahalvleken mot oss vann Sala förra helgen derbyt mot Avesta Brovallen HF på ett mycket klart sätt. Nu väntar en tuffare uppgift, när man reser till Hälsingland för bortamöte med tabellfyran. Även om Sala spelmässigt sett har överraskat positivt bör man inte räcka till här. Strand är bättre på varje position och i sin trevliga hemmahall släpper man inga poäng i onödan.

Mitt tips: 32 - 23

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar