tisdag 14 februari 2012

MAIF värvar från svenska mästarna

Malmberget ligger pyrt till (trea från slutet närmare bestämt) i norrtvåan, men idag, bara en dag innan transferfönstrets stängning, kunde man presentera ett välkommet tillskott i kampen om nytt kontrakt. Jakob Isaksson Tieva (född 1995) återvänder till sin moderklubb efter knappt en säsong i IK Sävehof, där han också har ingått i klubbens egna handbollsprofil på Porthälla gymnasium. Anledningen till återkomsten är i skrivande stund oklar.

Att Isaksson Tieva skulle vara någon form av räddare i nöden är kanske inte att förvänta sig och antagligen är det att ställa lite väl höga förväntningar på en så ung spelare, men spelarna som får chansen att utvecklas inom ramen för Sävehofs ungdomsverksamhet genom en plats på gymnasiet är knappast att betrakta som några dussinlirare. Vi får helt enkelt avvakta och se vad han kan tillföra.

* * *

Jag ska villigt erkänna att jag utöver det ovan angivna inte har någon större koll på killen. En av luckorna gäller positionstillhörigheten, men rent spontant känns det som att det för Malmbergets del inte skulle sitta helt fel med ytterligare en niometersspelare. Kanske en vänsterhänt H9 rent av.

3 kommentarer:

  1. Vänster 9, aktuell som breddspelare i A-laget och kommer väl mest att hålla till i A-pojks laget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för infon! Kan tänka mig att Jonasson även fortsättningsvis kommer ha 60 minuter varje match och då blir det förstås begränsat med speltid för andra spelare på V9.

      Radera
    2. Jakob kommer att bo kvar i Göteborg å gå skolan där.kommer att spela med Maifs A-Pojkar i vår för att gå tillbaka till Sävehof i Maj.

      Radera