torsdag 16 februari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 18)

Spelledigt för u-laget i helgen och det medför med all säkerhet att vi blir av med serieledningen till förmån för HK Ceres. Dock ska det ju som bekant spelas om det. Fem matcher avgörs till helgen och poängen fördelas enligt nedan.

Upplands Tuna IK - HK Ceres, lördag 14:30 Hall 2000

UTIK har den senaste tiden fått finna sig i att spela hemmamatcherna "borta", men den här helgen är man tillbaka på riktigt hemmagolv. Ceres får därmed utstå vax på bollen, men det borde inte påverka alltför mycket. Ceres är en maskin när det kommer till möten med de lite svagare lagen och inte mycket talar för att det inte blir ännu en överkörning i denna match. Ceres tar en klar seger och återtar serieledningen.

Mitt tips: 25 - 42

* * *

Bålsta IF - Films SK, lördag 16:30 Gransäterskolan

Film är ett mittenlag i ordets rätta bemärkelse; lika många vinster som förluster så här långt. Mot bottenlaget Bålsta förbättrar man den statistiken och ger sig själva chansen att kunna ta sig förbi Enköping, som innehar platsen ovanför.

Mitt tips: 22 - 28

* * *

Enköpings HF B - Strands IF, lördag 16:30 Enköping Idrottshus

EHF kommer från två raka målorgier och kanske kan man tänka sig att det blir mycket mål igen. Dock brukar Strand vara förhållandevis målsnåla och som det bättre laget blir man också det lag som styr spelrytmen i den här matchen. Enköping får möjligtvis med någon spelare från a-laget, men det bör inte ha alltför stor betydelse. Enköpings unga grabbar får svårt mot de mer rejäla och välväxta killarna från Hudiksvall.

Mitt tips: 24 - 31

* * *

Sala HF - Avesta Brovallen HF, söndag 16:00 Sala Idrottshall

Match av derbykaraktär, där ABHF borde kunna ställa ett aningen starkare lag på banan. Dock imponerade Sala i mina ögon senast med ett fartfyllt spel. Kan man fortsätta med det och återigen få igång Viktor Ahlm-Hemlin på vänsternio har man alla möjligheter att hota dalalaget. Blir det jämnt är det också lätt hänt att som bortaspelare börja beklaga sig över vaxet på bollen. Dock tror jag att ABHF har tillräckligt mycket kvalité för att undvika en riktigt jämn drabbning, varför det blir en knapp, men ändå klar bortavinst.

Mitt tips: 24 - 28

* * *

Lagunda Allmänna IK - HK 71 B, söndag 16:00 Örsundsbro Sporthall

Lagunda är fast förankrat i botten medan HK 71 B -- en del mindre lyckade insatser till trots -- är ett topplag i serien. Matematiken är enkel och bortalaget avgår med en mycket klar seger. Detta innebär att det bara blir bortasegrar denna 18:e omgång.

Mitt tips: 18 - 36

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar